bayernmistrz89 Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, że moja wiedza na temat rowerów nie jest zbyt duża, dlatego chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych osób. Przymierzam się do zakupu roweru przełajowego takiego jak ten: http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/accent/accent-2015/rowery-przelajowe/accent-cx-one-498920 Tylko rowery przełajowe wchodzą w grę, a ten dodatkowo nie obciąży mnie za bardzo finansowo. Przeglądając oferty w sklepach natknąłem się na ofertę z allegro: http://allegro.pl/accent-rower-przelajowy-cx-one-shimano-sora-r-m-i5021071975.html Jest to ten sam rower ale jego wygląd jest jakiś inny, jak dla mnie o wiele ładniejszy. Dlatego właśnie chciałem się dowiedzieć co o tym myślicie. Jaka tak naprawdę jest różnica jest pomiędzy tymi dowma rowerami? Który według Was bardziej opłaca się kupić?
puchaty Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Tak na oko i biorąc pod uwagę specyfikację to widzę takie różnice: - hamulce: allegro - cantilever, rower.com.pl - v-brake (do przełaja bardziej "prawilne" byłyby cantilever) - przerzutka przód: allegro - szosowa sora, rower... - przerzutka dedykowana do CX - bardzo przyzwoita - sam jej używam - inne widelce - chociaż nie wiem, który lepszy, z allegro widać, że ma mocowanie pod hamulce tarczowe, w rower.. nie widzę tego mocowania. - rurki porównywalne - siodło porównywalne - koła: allegro - systemowe budżetowe shimano, rower... - mowa jest tylko o przyzwoitej feldze. Takie różnice wychwyciłem. Nie wydają mi się one jakieś zasadnicze. Nie bardzo rozumiem też dlaczego jeden jest dla Ciebie "o wiele ładniejszy" (z racji tego widelca?) wszak to ta sama rama, ta sama grupa... Tak czy inaczej ja ze względów technicznych lekko skłaniałbym się do tego z allegro.
erzurum Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 myślę, że to są te same rowery, tylko zdjęciami trochę namieszali, poproś sprzedawców o dokładną specyfikację to się przekonasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.