kamikadze2014 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam! Proszę o pomoc w identyfikacji modelu. Ponoć 180mm lagi, wejscie na v-brake'i, czarna anoda jak widać na zdjęciach/ 2 plastikowe korki. Mój strzał to składak na częściach Duro albo tuningowany Duro. Jakieś pomysły? Zdjęcia nie moje a sam własciciel podał tyle informacji co ja tu Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Ponoć 180mm lagi Chyba skok 180 mm. czarna anoda jak widać na zdjęciach To nie jest anoda. Po za tym z tego co pamiętam duro miał chyba 130 mm skoku max (były też dwu półki) i stalowe korki na koronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Z racji tego że skok podyktowany jest paroma czynnikami (inny oficjalnie u producenta- inny w rzeczywistosci/ obecnosc elastomera lub jego brak/ ewentualny tuning) podałem wartość 180mm dla wystających goleni a nie faktycznego (bądz co bądz nieznanego) skoku. Czym jest w takim razie czarna, wytarta część na lagach jeśli nie anodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Tylko jakie to ma znaczenie co to za model ? Oględziny zewnętrzne wystarczą aby stwierdzić że ten sprzęt jest na pograniczu agonii nie warty funta kłaków . Ja obstawiam że są to zwłoki XCR`a. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jak myślisz na poważnie o kupnie tego, zamontowaniu w rowerze i jeżdzeniu to by się ksywka zgadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 @sznib- haha good one! zostańmy przy tym że tylko pytam jaki to model, bez domysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 epicon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 A gdzie zaworek na powietrze ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 I dla mnie się wydaje że bliżej temu do xcra niż do duro czy epicona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 z tym epiconem to zart byl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jeśli pamiętam to chcesz uprawiać "ekstremę" na różnych wydłubanych z netu "okazjach" Moja sugestia: przeznacz część posiadanych środków na dobre ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ekstrema to za dużo powiedziane. Ubezpieczenie jest, a co do kompletowania to fakt, z racji niemożności kupna od razu całego sprzętu prosto ze sklepu szukam raczej okazji. Ale wszystko z umiarem i rozwagą. Ten temat to bardziej chęć zaspokojenia ciekawości dlatego że pierwszy raz spotkałem się z taką konstrukcją od suntoura (a właściwie pośrednio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Podaję odpowiedź. Model ZUO-M. Proces produkcji jest tajny, prawdopodobnie jednak są to wyjątkowe egzemplarze po szczegółowych badaniach zmęczeniowych, które nomen omen przetrwały, i wysmarowaniu szlachetnym błotem z okolic Morza Martwego. Wartość nieustalona. Wśród kolekcjonerów można czasem usłyszeć, że sięgająca płócien Rembrandta. Innymi słowy, zwłoki jakiegoś taniego widelca Suntoura, bez żadnej wartości pieniężnej czy technicznej. Czy to jest XCM, XCR, Duro, czy inny Frankengabel złożony z kilku przez domorosłego artystę-tunera, nie ma tu większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi