Izka_W Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Noszę się z zamiarem zakupu roweru do max. 3500zł. Po ostatniej wizycie w sklepie zastanawiam się nad KTM Baggy Sue. Przyznam, że jestem kompletnym laikiem w tym temacie i dopiero chciałabym zacząć swoją przygodę z rowerem. Chciałabym kupić nie markę a najbardziej porządny sprzęt w tym przediale cenowym. Dlatego też, zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ wiadomo sprzedawca w sklepie może mieć różne intencje doradzając konkretny sprzęt Rower bedzie mi potrzebny głownie do wycieczek plenerowych za miasto, po lasach, łąkach, niskich górach lub w dłuższe trasy. I tu pojawia się kolejne pytanie czy najlepszym wyborem na takie trasy będzie górski, a moze trekingowy lub crossowy, w końcu niekiedy aby dojechać do interesujacego nas terenu trzeba dłuższą chwilę przejechać po asfalcie? Niestety nie mam doswiadczenia, ani tym bardziej porównania w jeździe tymi wszystkimi typami, po terenie o jakim wspomniałam, bedzie to mój pierwszy "poważny" zakup rowerowy. Starałam się sama poradzić sobie z tematem ale jest tak dużo istotnych rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę, że stwierdziłam, iż jako kompletny świeżak nie dam rady. Błagam pomóżcie, tak bardzo chcę podjąć słuszną decyzję, że już po nocach śnią mi się rowery.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.