Skocz do zawartości

[rower] Kona Fire Mountain 2015 vs Giant Talon 27.5 3 2015

Sleinad86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam roweru górskiego max do 2400/2500 zł i znajomi polecili mi rowery Kony oraz Gianta. Będzie to mój pierwszy porządny rower górski. Będę nim jeździć na co dzień po mieście (do roboty) a w weekendy na wyjazdy za miasto. W tej kategorii cenowej przypadły mi do gustu Kona Fire Mountain 2015 (moi znajomi mają takie z poprzednich lat i bardzo sobie chwalą budowę ramy oraz niezawodność). Z drugiej strony Giant Talon 27.5 3 - bardziej znana marka w Polsce i troche lepszy cenowo, poza tym miałem okazję przejechać się tym rowerem w sklepie i mam dobre wspomnienia. Niestety rower Kona Fire Mountain 2015 jest niedostępny w sklepach. Czy miał ktoś z Was okazję jeździć rowerem Kony z tego rocznika? Będę wdzięczny za radę, który rower według Was jest lepszy i na co powiniennem zwrócić uwagę przy wyborze. Dzięki!

Linki do rowerów poniżej

http://www.konaworld.pl/menu,205,fire_mountain

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.3/18870/76356/

Napisano

Hej,

nikt nie miał okazji używac przynajmniej jednego z tych rowerów? A nawet jeśli nikt nie korzystał to może ktoś mógłby mi poradzić, który rower osprzętowo jest lepszy... 

Napisano

Witam,

Również stoje przed dylematem wyboru roweru do 2500zł, i z ofert dostępnych na rynku wyłoniłem dwa typy takie same jak kolega powyżej. Też miałem okazje pojeździć w sklepie na Giancie i jako rowerowy amator myślę, że ten rower spełni moje oczekiwania. Z drugiej strony jest Kona która ma troche lepszy amortyzator, ale niestety nie ma możliwości przejechania się na nim ze względu na to że sklepy nie mają ich na stanie, można tylko zamówić sztukę dla siebie bez przetestowania. Osobiście jestem bardziej przekonany do Kony i prawdopodobnie skończy się na jej zakupię, troche w ciemno. Wiadomo że osprzęt i wyposażenie można wyczytać ze specyfikacji, ale mimo wszystko bez przymierzenia się do niego to troche zakup w ciemno. Także również bardzo chętnie przyjmę jakieś rady ewewntualnie doświadczenia z tym modelem roweru Kona. Jako że sprzedałem niedawno swój poprzedni rower to muszę już niedługo podjąć dezyzję.

Pozdr, Darek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...