Maki Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mam następujący problem, na szybkich przełożonych moja dorka stuka o ramę. -Niebieski punkt to miejsc na ramie gdzie uderza -Ruch przerzutki Co moze być tego powodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 moja XT stuka tylko na ostatnim czyli 8, na pozastałych nie obija ramy a czy ten łańcuch nie jest za krótki aby, na jakim przełozeniu jest to zdjęcie zrobione ? moze Deorki tak maja ze stukaja sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 mi tez stuka(la) przesun ta gumowa oslone do tego miejsca gdzie stuka i zapomnij pozdrawiam michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 no tylko że to troche dziwne ze na nizszych biegach, mi sie wydaje że to na ostatnim biegu i nic wiecej nie powinno wyzej obijać, bo to potem wózek sie juz bardziej odchyla od ramy. ja mam neoprenową osłone Woodmana, moze i troche cienka ale cos tam na pewno daje, ochroni troche rane i wyciszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 No ale ja nierozumiem jak przerzutka tyl. może wogóle obijać sie o rame Może masz coś niedokręcone jak nalezy albo krzywo przykręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 obija sie w niektorych rowerach na ostatnim przelozeniu poniewaz wozek zbliza sie bardzo do ramy aczkolwiek ma to miejsce tylko przy duuuzych wybojach ,ale zawsze michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
calvis Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Dokręć śrubkę z tyłu. U mnie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A ja mam owiniete widełki detką i wszystko jest gyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja też, i obwiązane drutem. Niby te wredne deorki tak mają tylko że cholerka mój kolega w 8 letnim giancie też ma i mu tak nie nawala, inny w nowym treku 4500 i też nie. Za to u mnie na wcale nie tak dużych wybojach nawalała. Teraz wygląda to paskudnie ale co tam, przy takiej bezdeszczowej pogodzie po krótkiej jeździe po piachu rower i tak wygląda jak oblech (mi się tam podoba ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Shimano tak juz ma i tego sie nie zmieni. Nawet XTR bedzie obijac sie o rame. Jednak to zalezy tez od geometrii ramy, nie o kazda rame przerzutka sie obija. Alternatywa jest SRAM, ktorego gorna czesc sie nie porusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 temat walkowany setki razy. :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.