Skocz do zawartości

[Licznik] Bateria Sigma 16.12 sts cad

mistelpk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od dwóch lat posiadam  licznik Sigma 16.12 sts CAD  i nigdy nie miałem z nim zadnych problemów. Ostatnio pojawiła mi się informacja
"bateria-pasek pusta" zakupiłem więc nowe baterię a komunikat nadal się co jakiś czas pojawia. Nie ukrywam że jest to dość irytujące. Baterie są nowe z datą ważności do 2024r firmy GP.

Miał ktoś może podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Z góry dziękuje :)

Napisano

Wymieniłem 3 baterie: w liczniku ,czujniku prędkości i kadencji. Raz już wymieniałem baterię w zeszłym roku w samym liczniku, ale wtedy była jakaś inna informacja wyswietlana ale już nie pamiętam dokładnie jaka. Potem było wszystko ok. Tylko teraz coś zgłupiał. Jak jade jest wszystko ok. To info pojawia się jak rower postoi trochę np godzinkę a licznik przejdzie w stan czuwania, czy jak tam to nazwać, i potem ponownie go ruszę. Może jakaś bateria jest lipna albo coś z którymś z czujników? Ale predkość i kadencję pokazuję 

Napisano

Cześć

Też dołączam sie do zapytania, ponieważ ostatnio pojawił mi się taki sam komunikat. Baterii jeszcze nie wymieniałem, planuje w sobotę. Zobaczę co się będzie dziać po wymianie. Licznik mam dokładnie taki sam, także z kadencją.

Pozdrawiam

Adam

Napisano

Wyjąłem wszystkie baterie, pozamieniałem je miejscami i już jest wszystko OK. Jaka tego była przyczyna ze komunikat na nowych bateriach cały czas się pojawiał nie mam pojęcia.

Pozdrawiam
temat można już zamknąć

Napisano

Ja zacząłem od wymiany baterii w liczniku i na ten moment tez pomogło. Zobaczymy za jakiś czas. Baterie wymieniłem na Energizery.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...