charlie4 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Od pewnego czasu przy obrocie koła słyszałem coś w rodzaju grzechotania. Zdjąłem dzisiaj oponę, dętkę i okazało się, że między taśmą a obręczą znajdują się odłamki "czegoś", udało mi się je wysypać przez otwór w obręczy na wentyl. Czy macie pomysł skąd się tam wzięły? Wolałbym nie odklejać taśmy, a nie wiem do końca jak wygląda mocowanie nypli do obręczy i czy są to fragmenty właśnie jakiegoś mocowania. W drugim kole również słychać takie przesypywanie, więc nie jest to przypadek tylko jednej obręczy.
tobo Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Ale odłamki czego? Metalu? Piasek? Metal to odpady np po frezowaniu obręczy. Piasek może trafić do środka przez otwór wentyla.
charlie4 Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 Odłamki metalu. Tylko, że z tymi obręczami przez 7 lat nic nie było robione, a grzechotanie pojawiło się jakiś rok temu...
mklos1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Pozostałości po obróbce. Modły się oderwać z czasem... Ale skoro słyszysz grzechotanie to kawałek jest duży. Zmęczenie materiału i obręcz trzasła od środka? Nie można tego wykluczyć.
Afrin Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Podłącze się do tematu ... u mnie coś takiego można było wyciągnąć przez otwór na wentyl. Pozostałości po otworach na nyple?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.