Skocz do zawartości

[rower ] Który wybrać, pytanie początkującego.

iop98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Noszę się z zamiarem zakupu roweru i jestem juz na etapie ''ostateczny wybór'' co jest chyba najtrudniejszym etapem ;/ ale przechodząc do rzeczy mam 2 typy, mianowicie :

kross evado 4.0 2015

kellys phanatic 30 2014

(porównanie w załączniku)

I mam dylemat ponieważ Kross oferuje 24 biegi ;/ a kellys 27 ale za to hamulce lepsze ma kross.

Proszę was o pomoc, powiedzcie coś o osprzęcie itp ja nie znam się na tyle dobrze, no i doradźcie coś.

Dodam tylko ze jeżdżę codziennie kilka km a raz w tygodniu po kilkadziesiąt km- przeważnie asfalt a czasem na skróty przez las po utwardzonej ścieżce albo szutrze.

Fajnie było aby ktoś poradził który wybrać. Dzięki z góry !

Rowery.txt

Napisano

Fajnie było aby ktoś poradził który wybrać
Czy hamulce lepsze ma Kross to sie okaże dopiero w ich uzytkowaniu, hample niższej klasy działaja różnie mogą być dobre bądź trochę awaryjne. Bierz Kellysa który ma lepszej klasy napęd i amortyzator, v-brake powinny Ci wystarczyć do tras jakie opisałeś. 
Napisano

Też tak sądze, przesiadam się z takiego roweru ze po prostu wstyd tu pisać, więc myślę ze spokojnie mi wystarczą. A co o ramie powiecie bo słyszałem wiele nie pochlebnych opinii o ramach kellysa ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...