Scanmix Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Cześć, w środę do mnie przyjdzie mój nowy rower. Jest on na ramie Illbike candy 24. Nie ma w nim hamulców. Jest tylko mocowanie z tyłu na hamulec tarczowy. Teraz moja prośba. Jestem kompletnie lewy w sprawach rowerów. Chciałbym kupić jakiś hamulec tarczowy (byle nie hydrauliczny) aby pasował do mocowania, oraz tarcze która będzie do niego pasował. Proszę o wasza pomoc, zaraz dodam zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Jeśli rama wykonana jest wg współczesnych standardów to możesz zamontować powszechnie dostępne tarcze z mocowaniem na 6 śrub oraz zacisk z adapterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass1984 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Będzie pasować praktycznie wszystko co jest produkowane a nawet jeżeli będzie miało mocowanie innego typu to zawsze są adaptery. Pytanie tylko dlaczego nie hydrauliczne? Mechaniczne tarczówki to porażka stosowana obecnie tylko w marketowych rowerach. Na allegro hamulec Shimano Alivio 445 kosztuje ok 150zł (plus tarcza 30zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scanmix Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Mam ograniczone środki. Mógłbym prosić o link do aukcji na allegro do tych hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.