Anton13 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Cześć chciał bym się dowiedzieć jak powinna wyglądać umowa kupna ramy żeby po spotkaniu z policja nie mieć problemów że ją ukradłem ?
Looser Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 abrrrra-kadabraaaa *puffff*magiczny link, uwaga klikniecie grozi wyswietleniem prawdy objawionej
qsik Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Umowa powinna zawierać: - miejsce i date podpisania - strony umowy, z adresami, numerami dow. osobistych lub Pesel - jasno określony przedmiot umowy, z podaniem wszelkich cech szczególnych oraz numerów seryjnych - warunki sprzedaży - cena itp. - klauzule, że sprzedający jest właścicielem sprzedawanego towaru i może nim rozporządzać, nie jest on obciążony prawami osób trzecich ani żadnymi wadami prawnymi (oraz ewentualnie fizycznymi) - podpisy Oczywiście przy spisywaniu umowy zweryfikuj dane z dokumentu tożsamości.
mklos1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 @@Anton13, Pamiętaj, że potencjalnie nie będziesz miał problemów z tytułu tego, że Ty ją ukradłeś. Nie zmienia to faktu, że jeżeli się okaże, iż rower jest poszukiwany, to się z nim pożegnasz.
Anton13 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 mklos1 no tak ale wole mieć umowę na sprzedasz ramy od właściciela żeby nie było tak że jemu ukradłem A czy mógł bym iść z ramą na Policje żeby sprawdzić czy jest w pełni legalna?
Ychu Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Ale jak to sprawdzisz jak nie ma na niej numerów?
Anton13 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 a czy ktoś mówił że na niej nie ma numerów ?
Ychu Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 a czy ktoś mówił że na niej nie ma numerów ? Mój fail Bez papierów , zrozumiałem numerów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.