Gość Krystian Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Cześć mam pytanie czy jak kupie taki napinacz jak na zdjęciu to na górną rolke też zakładam łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Nie na górną a pod górną. Tego BOP'a zakładasz tak: Odkręcasz suport, zakładasz BOPa, przykręcasz suport. Regulujesz odległośc kółek. Uprzedzam, ze to ustrojstwo zdrowo terkocze w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiceBike_pl Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Po jakimś czasie można się przyzwyczaić,chcoiaż poczatkowo faktycznie hałas jaki wydobywa się z napinacza moze lekko draznić,sam to przerabiałem więc znam z doświadczenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluskff4 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 podepne sie w zasadzie niedawno tez kupilem sobie napinacz Cloud Perform Twister i tez wlasnie odczulem o wiele wiekszy halas przy pedalowaniu. nie moge stwierdzic czy to przez niego akurat bo skladalem rower z kilku innych podzespolow napedu jednoczesnie, ale jak myslicie to moze byc wina wlasnie napinacza ? czy w ogole stosowanie napinaczy przyczynia sie do glosniejszej pracy lancucha ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Tak, niestety każdy napinacz z dolną rolką/sliderem zwiększa hałas. Niektóre mniej (kółeczko z ząbkami jak od przerzutki), inne bardziej (kółko okrągłe, jak w pierwszym poście), ale zawsze. M.in. dlatego lepiej pójść w przerzutkę ze sprzęgłem i ew. 1x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Krystian
Cześć mam pytanie czy jak kupie taki napinacz jak na zdjęciu to na górną rolke też zakładam łańcuch?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.