tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam Chciałbym się zapytać jak w temacie. Jak podnoszę kolo do góry u kręcę nim to widzę jak obręcz jest krzywa poprzez widok na hamulec Czy mogę iść z tym do centrowania i kolo będzie proste i równe ? Koszt za jedną oponę to 15 zł
BajkowiecxD Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 @Copono, to chyba jeszcze nigdy nie miałeś w ręku młotka xddd
copone Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 No tak zapomniałem o specjalistycznym narzędziu do wszystkiego [emoji14]
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2015 "Bez młota uj nie robota", jak mówi stare, góralskie porzekadło . Czy mogę iść z tym do centrowania pytasz o pozwolenie na forum? i kolo będzie proste i równe ? zależy czy serwisant fachura czy partacz Koszt za jedną oponę to 15 zł centrowanie opony?
tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 No tak zapomniałem o specjalistycznym narzędziu Chodzi mi czy jak dam te opony do centrowania to będę proste i równe ? W decathlonie biorą 15 zł za jedną To warto iść ?
rodszyld69 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Chodzi mi czy jak dam te opony chłopie... koła Przed zaniesieniem wymytych(wyczyszczonych) kół, zdejmujesz opony i dętki.
tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 A w deacathlonie facet mówi ze na miejscu to robią
rodszyld69 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 facet mówi ze na miejscu to robią ale co same centrowanie czy też ściąganie koła, zdejmowanie opon z dętką i później centrowanie i z powrotem zakładanie opon i za to wszystko 15 zeta za sztukę Coś mi się wierzyć nie chce
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2015 Zapewne za samo centrowanie. Za demontaż koła z roweru, plus ściąganie opon i dętek doliczą sobie stosownie.
tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 mi mówił ze to jest w usłudze Ale mój kolega też ma krzywe i on najpierw To zrobi a jak będzie rzetelnie to i ja Póki co musze dać do sklucia łańcuch zmiany linki do przerzutek i wymiany przerzuty gdyż nie mam na to czasu a on to zrobi w 2 godziny lub 1 dzień
beskid Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Zanieś to koło i tyle. Tu widzę panuje praktyka ściągania wszystkiego włącznie z taśmą do tak prostej czynności jak centa koła. Fakt wszystko powinno być czyściutkie a liczy się efekt.
Rocky98 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Mi ostatnio udało się wyprostować obręcz która była krzywa na 1,5cm ,a po centrowaniu bicie ma 2mm. Więc można to wyprostować.
copone Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 2 mm bicia no to chyba nie do końca udało się wyprostować.
Artwro Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 " Póki co musze dać do sklucia łańcuch zmiany linki do przerzutek i wymiany przerzuty gdyż nie mam na to czasu a on to zrobi w 2 godziny lub 1 dzień" Nie do wiary ileż treści można przekazać takim słowotokiem,a te" dwie godziny lub jeden dzień" ? .Zanieś chłopie te kółka do fachowca bo jeśli myślisz tak jak piszesz....
tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 Nie nie o to chodzi. Pisze z telefonu a on naprawdę zmienia wyrazy jak coś napisze. I jeszcze pytanie. Zakładając że za wszytko weźmie 60 zł opłaca się ? Wymiana linki przerzutki. Centrowanie obu kół. Wymiana przerzutki. Złączenie łańcucha. Ewentualnie może dojść prostowanie haka ramy Do przerzutki 20zł. Bo nie wiem jak powinien wyglądać krzywy się wydaje
Rocky98 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 2 mm bicia no to chyba nie do końca udało się wyprostować. Nie mam centrownicy, musiałem centrować na widełkach.
copone Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Nie nie o to chodzi. Pisze z telefonu a on naprawdę zmienia wyrazy jak coś napisze. I jeszcze pytanie. Zakładając że za wszytko weźmie 60 zł opłaca się ? Wymiana linki przerzutki. Centrowanie obu kół. Wymiana przerzutki. Złączenie łańcucha. Ewentualnie może dojść prostowanie haka ramy Do przerzutki 20zł. Bo nie wiem jak powinien wyglądać krzywy się wydaje Ciekawe, kto Ci wymieni przerzutki i linki za 60zl, chyba, że piszesz o samej robociznie. Wtedy źle zrozumiałem słowo "za wszystko "
BajkowiecxD Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Chodzi mi czy jak dam te opony do centrowania to będę proste i równe ? W decathlonie biorą 15 zł za jedną To warto iść ? Nie widziałem jeszcze żeby ktoś centrował opone >.<
tomkusi1 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 Ok dziękuję za pomoc jutro go zawiozę i za 2 dni go odbiorę dziękuję za pomoc Edit Proszę nie zamykać tematu bo podziele się opinią o usłudze w decathlonie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.