Skocz do zawartości

[Obręcze] Czy moja obręcz nadaje się do centrowania ?

tomkusi1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym się zapytać jak w temacie. Jak podnoszę kolo do góry u kręcę nim to widzę jak obręcz jest krzywa poprzez widok na hamulec :)    

Czy mogę iść z tym do centrowania i kolo będzie proste i równe ?  

Koszt za jedną oponę to 15 zł 

• Mod Team
Napisano

"Bez młota uj nie robota", jak mówi stare, góralskie porzekadło :D.

Czy mogę iść z tym do centrowania

pytasz o pozwolenie na forum? :)

i kolo będzie proste i równe ?

zależy czy serwisant fachura czy partacz

Koszt za jedną oponę to 15 zł

centrowanie opony? :woot:

Napisano

No tak zapomniałem o specjalistycznym narzędziu 

Chodzi mi czy jak dam te opony do centrowania to będę proste i równe ? W decathlonie biorą 15 zł za jedną :)  To warto iść ? 

Napisano

facet mówi ze na miejscu to robią
ale co same centrowanie czy też ściąganie koła, zdejmowanie opon z dętką i później centrowanie i z powrotem zakładanie opon i za to wszystko 15 zeta za sztukę :icon_question: Coś mi się wierzyć nie chce <_<
Napisano

mi mówił ze to jest w usłudze :) Ale mój kolega też ma krzywe i on najpierw To zrobi a jak będzie rzetelnie to i ja :)

Póki co musze dać do sklucia łańcuch zmiany linki do przerzutek i wymiany przerzuty gdyż nie mam na to czasu a on to zrobi w 2 godziny lub 1 dzień

Napisano

Zanieś to koło i tyle. Tu widzę panuje praktyka ściągania wszystkiego włącznie z taśmą do tak prostej czynności jak centa koła. Fakt wszystko powinno być czyściutkie a liczy się efekt.

Napisano

" Póki co musze dać do sklucia łańcuch zmiany linki do przerzutek i wymiany przerzuty gdyż nie mam na to czasu a on to zrobi w 2 godziny lub 1 dzień" Nie do wiary ileż treści można przekazać takim słowotokiem,a te" dwie godziny lub jeden dzień" ? .Zanieś chłopie te kółka do fachowca bo jeśli myślisz tak jak piszesz....

Napisano

Nie nie o to chodzi. Pisze z telefonu a on naprawdę zmienia wyrazy jak coś napisze. I jeszcze pytanie. Zakładając że za wszytko weźmie 60 zł opłaca się ?

Wymiana linki przerzutki.

Centrowanie obu kół.

Wymiana przerzutki.

Złączenie łańcucha.

Ewentualnie może dojść prostowanie haka ramy Do przerzutki 20zł.

Bo nie wiem jak powinien wyglądać krzywy się wydaje :(

Napisano

Nie nie o to chodzi. Pisze z telefonu a on naprawdę zmienia wyrazy jak coś napisze. I jeszcze pytanie. Zakładając że za wszytko weźmie 60 zł opłaca się ?

Wymiana linki przerzutki.

Centrowanie obu kół.

Wymiana przerzutki.

Złączenie łańcucha.

Ewentualnie może dojść prostowanie haka ramy Do przerzutki 20zł.

Bo nie wiem jak powinien wyglądać krzywy się wydaje :(

Ciekawe, kto Ci wymieni przerzutki i linki za 60zl, chyba, że piszesz o samej robociznie. Wtedy źle zrozumiałem słowo "za wszystko "
Napisano

Chodzi mi czy jak dam te opony do centrowania to będę proste i równe ? W decathlonie biorą 15 zł za jedną :)  To warto iść ? 

Nie widziałem jeszcze żeby ktoś centrował opone >.<

Napisano

Ok dziękuję za pomoc jutro go zawiozę i za 2 dni go odbiorę dziękuję za pomoc :)

Edit

Proszę nie zamykać tematu bo podziele się opinią o usłudze w decathlonie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...