tomeeek07 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Cześć, mam taki malutki problem. Mam napęd Shimano Sora w rowerze i gdy na kasecie mam ustawione najlżejsze biegi (1-3) to łańcuch ociera o wodzik przedniej przerzutki. Na wyższych biegach wszystko ładnie działa. Wygląda to podobnie jak na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=f9l1r2C09gs, lecz mi ociera o lewą część wodzika. Ktoś ma jakieś sugestie jak to naprawić? Ewentualnie czy w serwisie nie mieli by problemu z regulacją?
seraph Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Na przerzutce przedniej są 2 śrubki. H i L. Zrzuć łańcuch na najmniejszą zębatkę z przodu i wykręć delikatnie (pół obrotu) śrubę L - jeśli przerzutka przysuwa się do ramy tzn, że ktoś za bardzo ograniczył jej ruch i po problemie. Jeśli to nic nie da to trzeba popuścić linki z manetki wkręcając lekko śrubę baryłkową. W serwisie lub komukolwiek kto się zna zajmie to dosłownie chwilę.
OdiLV4 Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 oprócz regulacji sprawdź też czy przerzutka jest równolegle do blatów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.