BlackKormo Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Pytanie lamerskie, ale szczerze nie wiem co oznacza, że obręcz jest kapslowana? czy kapslowana jest lepsza/mocniejsza?? może jakaś fotka na której można zobaczyć różnice? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 kapslowana - otwory na szprychy mają takie "nity" wokół, dzięki czemu dużo trudniej jest szpryche z obręczy wyrwać, a sama obręcz nie ma pęknięć wokół dziurek na szprychy. na zdjęciach słabo widać. NIE KAPSLOWANA KAPSLOWANA - widzisz, tu przy dziurkach są stalowe kółka - kapsle. generalnie tanie obręcze od rowerów z marketu nie są kapslowane, a te profesjonalne prawie zawsze są (choć wyjątki się zdarzają np.supra mt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 generalnie tanie obręcze od rowerów z marketu nie są kapslowane, a te profesjonalne prawie zawsze są (choć wyjątki się zdarzają np.supra mt) Bez przesady z tymi marketami, nie kazda tania obrecz to produkt z makrokesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 kapslowana - otwory na szprychy mają takie "nity" wokół, dzięki czemu dużo trudniej jest szpryche z obręczy wyrwać, a sama obręcz nie ma pęknięć wokół dziurek na szprychy. na zdjęciach słabo widać. nie wiem czy dobrze rozumiem.. nie ma pęknięć wokół dziurek na szprychy?? Obaliłbym tą teze ponieważ u mnie na mavicu x222 pojawiło się 6 pęknięć właśnie w miejscach kapslowania. Obręcz już wysłużona więc żadna strata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 27 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wielkie dzięki, szczególnie dla Fylypa Tak mi się wydawało, że to będą te kółeczka przy szprychach, ale nigdzie nie mogłem się upewnić. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 nie ma za co nie wiem czy dobrze rozumiem.. nie ma pęknięć wokół dziurek na szprychy?? Obaliłbym tą teze ponieważ u mnie na mavicu x222 pojawiło się 6 pęknięć właśnie w miejscach kapslowania. ale gdyby nie było kapsli te pęknięcia rozeszły by obręcz i nypel by wyleciał. Ale to już ekstremalne przypadki. Miałem tak w remerksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 hmmm a ja sie nie dokonca zgodze z wypowiedzią fylypa, bo ja tez mam takie kapsle a obrecz jest oczkowana a nie kapslowana jak mi wytłumaczył sprzedawca od którego koła kupowałem, obręcz jest wtedy kapslowana, jeśli ma te kapsle na górnej (przy szprychach na zewnatrz) i dolnej ściance (wewnatrz obreczy) i one sa razem połączone ze sobą i powstaje takie jakby "kielich". choc szczerze powiem, ze jesli to tak jest jak mi on to wytłumaczył, to jeszcze w życiu nie widziałem obreczy kapslowanej :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 hmmm a ja sie nie dokonca zgodze z wypowiedzią fylypa, bo ja tez mam takie kapsle a obrecz jest oczkowana a nie kapslowana jak mi wytłumaczył sprzedawca od którego koła kupowałem, obręcz jest wtedy kapslowana, jeśli ma te kapsle na górnej (przy szprychach na zewnatrz) i dolnej ściance (wewnatrz obreczy) i one sa razem połączone ze sobą i powstaje takie jakby "kielich". choc szczerze powiem, ze jesli to tak jest jak mi on to wytłumaczył, to jeszcze w życiu nie widziałem obreczy kapslowanej no to dziwne że wszystkie obręcze oczkowane (z jednym kapslem tylko na dole) są podpisane jako kapslowane. A te z "kielichem" nazywane są podwójnym kapslowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 hmmm no to nie wiem jak to jest, tak mi to koleś wytłumaczył co koła od niego kupowałem, chyba poszukam gdzieś co to znaczy kapslowana obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.