stawek Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam. Tak jak mi polecano w innym temacie zdecydowałem się na zakup "pełnych" błotników do Evado 5.0 (2014r). Wybrałem model z linku poniżej, z tym że teraz nikt nie potrafi mi podpowiedzieć czy ten model będzie pasował do mojego roweru tzn. czy da się je bez problemu zamontować? http://allegro.pl/sks-blotniki-longboard-28-cali-45mm-czarne-cr-i4989423340.html Nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, a nie chciałbym wtopić tej kasy ;/ Jeśli mógłby ktoś coś poradzić to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2015 A do czego je podepniesz? Przecie ta rama nie ma punktów mocowania błotników? Choć po prawdzie to nie jest tak beznadziejnie. Widelec zdawa się mieć jakieśtam punkty mocowania, pamiętaj tylko o dystansie-adapterez, który pozwoli Ci ominąć zacisk hamulca. Z tyłu pozostaje Ci użycie p-clip'ów bo inaczej raczej nie dasz rady. Ewentualnie kolejne adaptery do podpięcia pałąków do osi kołą. Jednakowoż p-clip'y będą chyba bardziej rozsadnym rozwiązaniem... Szacunek... I.
stawek Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 Ja pierdziu ;/ W takim razie pełne błotniki odpadają? Przecież te wszystkie pseudo błotniki mocowane na szybko się do nieczego nie nadają ;/ A znasz może jakiś inny model pełnych błotników ktore zaloze bez żadnych przeróbek ?
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2015 Przestań desperować Najpierw zobacz widelec. Czy są tam jakieś punkty mocowania do których bedziesz mógł podpiąć błotnik. P-Clip to żądna modyfikacja, tylko spokojny patent. Najlepiej, żeby był pokryte gumą lub plastikiem, żeby nie zjechały Ci lakieru. Wszelkie inne podpinane, nie-pełne błotniki to półśrodki. Naprawde warto sie trochę poskrobać w przedziałek i pomyśleć, jak zamocować pełne... Szacunek... I.
stawek Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 Te P-Clipy zastosuję chyba z przodu jak i z tyłu, tylko problem będzie z mocowaniem tych "blaszek" z oczkiem bo nie ma do czego :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.