Skocz do zawartości

[błotniki] Pełne błotniki do Evado 5.0 - czy będą pasować ?

stawek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak mi polecano w innym temacie zdecydowałem się na zakup "pełnych" błotników do Evado 5.0 (2014r).

Wybrałem model z linku poniżej, z tym że teraz nikt nie potrafi mi podpowiedzieć czy ten model będzie pasował do mojego roweru tzn. czy da się je bez problemu zamontować?

http://allegro.pl/sks-blotniki-longboard-28-cali-45mm-czarne-cr-i4989423340.html

Nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, a nie chciałbym wtopić tej kasy ;/

Jeśli mógłby ktoś coś poradzić to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

A do czego je podepniesz?

Przecie ta rama nie ma punktów mocowania błotników?

Choć po prawdzie to nie jest tak beznadziejnie. Widelec zdawa się mieć jakieśtam punkty mocowania, pamiętaj tylko o dystansie-adapterez, który pozwoli Ci ominąć zacisk hamulca.

Z tyłu pozostaje Ci użycie p-clip'ów bo inaczej raczej nie dasz rady.

Ewentualnie kolejne adaptery do podpięcia pałąków do osi kołą. Jednakowoż p-clip'y będą chyba bardziej rozsadnym rozwiązaniem...

Szacunek...

I.

Napisano

Ja pierdziu ;/ W takim razie pełne błotniki odpadają?

Przecież te wszystkie pseudo błotniki mocowane na szybko się do nieczego nie nadają ;/

A znasz może jakiś inny model pełnych błotników ktore zaloze bez żadnych przeróbek ?

• Mod Team
Napisano

Przestań desperować :)

Najpierw zobacz widelec. Czy są tam jakieś punkty mocowania do których bedziesz mógł podpiąć błotnik.

P-Clip to żądna modyfikacja, tylko spokojny patent.

pclip.jpg

Najlepiej, żeby był pokryte gumą lub plastikiem, żeby nie zjechały Ci lakieru.

Wszelkie inne podpinane, nie-pełne błotniki to półśrodki.

Naprawde warto sie trochę poskrobać w przedziałek i pomyśleć, jak zamocować pełne...

Szacunek...

I.

Napisano

Te P-Clipy zastosuję chyba z przodu jak i z tyłu, tylko problem będzie z mocowaniem tych "blaszek" z oczkiem bo nie ma do czego :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...