Skocz do zawartości

[rower] z pełna amortyzacją a jazda spacerowa , turystyczna

Kos123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

mam pytanie czy kupujac specjalistyczny rower do extremalnej jazdy gorskiej z pelnym amortyzowaniem  mozna go wykorzystywać do  jazdy w plaskim terenie ? 

moze ma ktos doswiadczenie , i opisze plusy i minusy?

Janek 

• Mod Team
Napisano

Pewnie, że można.

Dziś na ten przykład minąłem kolesia na Whyte G150. Koła 27.5 150/150. Wielkie klockowe opony, regulowana sztyca. Gość jechał tym po asfalcie, ewidentnie dojeżdżając do pracy...

Można, czasem trzeba jak nie ma innej opcji. Sens i efektywność znikoma...

Szacunek...

I.

Napisano

mam pytanie czy kupujac specjalistyczny rower do extremalnej jazdy gorskiej z pelnym amortyzowaniem  mozna go wykorzystywać do  jazdy w plaskim terenie ?

Czy kupując Lamborghini można go wykorzystać do jazdy po polskich drogach? ;) ...pewnie ze można :) tyle że "prawie nigdy" nie wykorzystasz go na 100% 

Napisano

Jeśli to mabyć jedyny rower a Ty:

- zamierzasz go wykorzystywać także w terenie

- stawiasz wysoko komfort jako kryterium

To rower fs będzie dobrym rozwiązaniem.

Z mojego doświadczenia wynika (naście lat na rowerze), że jeśli ktoś nie lubi być wytrząsany, nie przeszkadza mu nadwaga sprzętu ani gorsza efektywność pedałowania po równym to może wziąć fs. Ten jednak nawet jak na asfaltowe turlanie się jest przerośniętą krową :)

Napisano

głownie z powodu ekonomicznego . by nie kupowac drugiego...

Stać Cię na rower za 12k, to myślę, że nie zrobi Ci wielkiej krzywdy, jak kupisz za 500zł używanego mieszczucha na miasto, a na fullu będziesz pomykał w terenie, tam gdzie jego miejsce... ;) 

Napisano

Wpadł i to nie jeden pewnie. Chociażby w decathlonie można takiego nabyć droga kupna.

Ech i wygląda na to że kolejny mój świetny pomysł spalił na panewce :bye2: Ale nie do końca o to chodziło, taki "miejski full" mógłby wyglądać znacznie agresywniej... jak XC tyle że ze skokiem 50/50 hihi. To byłby hit... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...