mmisiek9612 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jako tania budżetowa ciekawostka : Kross Cosmo Mountain Rama LEVEL SLX Deore 30biegów (5267473223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cosmo Mountain to jest to ściema jeśli chodzi o markę Kross - z niej są tylko Gripy.Cena niska bo prócz średniej , dobrej klasy osprzętu SLX , XT, Deore, dostajesz z serii no namesztycę, siodło, zacisk, mostek, ster, kierownicę, dętki, opony koła i oczywiście Ramę, więc cena się zgadza bo producent żaden więc z tą gwarą też będzie ciężko. ( oprócz piast Joy Tech i łańcucha Deore ). Słabych hamulców, słabych sterów i słabego suporu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 16 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 @ mmisiek9612 Cosmo Mountain to jest to ściema jeśli chodzi o markę Kross - z niej są tylko Gripy. To kto to w takim razie wyprodukował ? Kross tego oficjalnie nie firmuje,ale nawet gdyby to robił,to może poza pewniejszą gwarancją ( wiem,to ważne ) niewiele by zmieniło,bo niestety w tańszych modelach były wpadki z pękającymi ramami. Nawet jeśli jest to rama rodem z "makrokeszu",to i tak znajdą się chętni na taki sprzęt - z takim osprzętem i za takie pieniądze. W tej samej cenie co Cosmo : http://www.bikko.pl/rower-gorski-raleigh-xvr-2-0-2014.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 To kto to w takim razie wyprodukował ? hehe Dobre pytanie W tej samej cenie co Cosmo : Rower górski Raleigh XVR 2.0 2014 - sklep rowerowy bikko.pl raleight fajny już go wcześniej oglądałem i dziwie się że nikt go nie kupił do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ostatnio na Allegro sprzedawca od Cosmo pogonił 70 szt w cenie około 1700 a teraz 40 szt o 3 stówki drożej. ;] SLX'y i miksy fiksy robią swoje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ta ludzie się rzucają na lepsze przerzutki a jak im się rama złamie to sobie je na ścianie powieszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 tu już nie chodzi o samą ramę ale resztę bajzlu no name, ale gdybym miał mniejsze pojęcie o rowerach lub tzw. żadne to rower Cosmo by Kross to kosmos- Kup Teraz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrayFound Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Postanowiłem że zakupie Cube Analog, to dobry wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 16 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Myślę,że porównując Cube z Raleigh niewarto dokładać 800 zł do Cube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Postanowiłem że zakupie Cube Analog, to dobry wybór? spoko tylko air amorka brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrayFound Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 A Co ten air amortyzator daje? Ja jestem zielony w tym xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 można go lepiej ustawić pod swoją wagę i ogólnie lepiej pracuje. Ten rockshoc xc 30 też jest dobry sam taki posiadam i póki co jest spoko ale jak bym miał hajsy to bym dołożył do powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ty masz być zadowolony z zakupu roweru, kwota jaką wydasz na nowe cacko zależy od twoich chęci, z tego co pisałeś o swoich preferencjach co do jazdy mógłbyś kupić najtańszego Rometa na hydraulice i świat. Ale to tak jak ja gdy rozglądałem się za rowerem w lutym, miał być używany około 1500 zł, potem a może sobie złoże taki "lepsiejszy" do 3000 zł a wyszło jak wyszło wydałem około 5k a na dodatki jak teraz liczę potrzebuje jeszcze ze 2k Koniec końców nie ma końca. Jak planujesz naprawdę z ręką na sercu dużo jeździć bież lepsze i droższe jak to tylko wiosenna zajawka kup coś tańszego i do przodu."Pozdrower" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrayFound Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Generalnie przez 6 lat miałem mbike Avenger za 1300 zł i służył mi świetnie więc skoro taki mi wystarczył ten też powinien (Cube Analog) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Wystarczy spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nhar Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Podłącze się do tego tematu. Też poszukuje roweru za 3500+ i przy wzroście 187 (rama 18,5, koła 27,5 będzie to optymalny wybór). Ciekawą propozycją jest ten MEGAMO podany w poscie. Zastanawiam się jeszcze nad: http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-27-5/rower-merida-big-seven-500-2014 albo http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-27-5/rower-merida-big-seven-900-2014 Prosiłbym o opinię. W przypadku meridy mam możliwość wstępnego przymierzenia się bezpośrednio w sklepie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jak coś to ta druga merida 900 jest okej. Ale megamo jest lepszy prócz hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Przy tym wzroście rozmiar 18,5" będzie za mały.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nhar Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Dzisiaj przymierzyłem się do tej 500-tki i rzeczywiście jest za mała. Przydałaby się rama 20. Niestety tą 900-tkę mogę dostać tylko na ramie 18.5. Megamo też mogę dostać do ramy 18.5 więc prosiłbym o jakieś propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3642#tab-reiter3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Panowie mogę zorganizować Gianta w dobrej cenie. W rejonie podanego budżetu kręci się Talon 27.5 0 lub Talon 27.5 1. Po konkretne ceny zapraszam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.