bolek75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 W jednym z hipermarketów jest taka promocja na rower Fischer. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć dokładnych specyfikacji tego roweru. Przerzutki ma dobre Deore. Czy waszym zdaniem warto kupić ten rower. Z góry dzięki za pomoc. Specyfikacja : http://www.fischer-fahrradshop.de/epages/64611400.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/64611400/Products/19501
alagor96 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 To twój screen shot? Tu masz link do strony producenta: http://www.fischer-fahrradshop.de/epages/64611400.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/64611400/Products/19501 , znalezienie zajęło 2 minuty.
marrik Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 A kiedy Ty znajdziesz czas na jazdę na nim jak tyle "ciekawych" stron ogladasz[emoji12]
bolek75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Przyznaje, że mam jeszcze inne hobby poza rowerami . Już okroiłem tego screena. Ale wracając do Fischera, naprawdę nie opłaca się go kupić ? Na tej niemieckiej stronie co kolega podał jego cena jest 2000zł. Wydaje mi się, że za 1400zł nie kupię markowego roweru z osprzętem Deore.
alagor96 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 za 1400zł nie kupię markowego roweru z osprzętem Deore Z tylna przerzutką Deore, nie z osprzętem.
bolek75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 No dobra, tylko tylna Deore. Ale w tej cenie mogę kupić firmowy np. Drakar Freeway 910 MAN. Który jest na Altusie, nie ma lampy LED z dynamem w kole, amortyzatorów itp.
marrik Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o rowery z marketu to oczywiście wybór należy do kupującego, nie masz serwisu a z jakością różnie bywa, choć z gwarancją w marketach nie ma problemu ale zawsze to kłopot jak coś się zepsuje. Jeśli już mówimy o rowerach z marketu to niedawno w aldi były (w niektórych jeszcze są) rowery miejskie. Znajoma sobie kupiła i szczerze mówiąc całkiem fajny aż sam byłem zdziwiony że za 1150zł można nabyć taki rower.
copone Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Kumpel kupił kilka dni temu, tylko powiedział, że w kauflandzie a nie w Carrefour - jak na marketowy to całkiem przyzwoity niemiecki rower.
bolek75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Zastanawiam się tylko czy taki rower z niemieckich części (mi nie znanych) jak koła-SCHURMANN, rama-UNION, może mieć jakieś nietypowe rozwiązania. Pamiętam, że kolega miał taki niemiecki twór i chyba mocowanie tylnego koła było jakieś nietypowe. Żeby przypadkiem po jakimś czasie nie okazało się ,że np. kaseta jest skręcana na nietypowy klucz.
modrzew Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 nie ma lampy LED z dynamem w kole, amortyzatorów itp.Idąc tym tropem to ludzie kupują w marketach np. pseudo-fulle, a że żaden element zawieszenia w nich nie działa to nawet nie są w stanie się zorientować przy swojej "wiedzy", byle coś się uginało. Rower to nie tylko tylna przerzutka, dla zwabienia niezorientowanego klienta o kilka klas wyższa niż reszta elementów napędu. A gdzie tu jeszcze koła, rurki, itp. Tak BTW, wierzysz, że jest tam jakakolwiek "niemiecka" część? Wszelkie "nietypowe rozwiązania", o ile nie jest to np. Lefty czy napęd SRAM XX1 , sugerują wyrób typowo chińsko-marketowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.