MACSTONE Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam, chciałbym wreszcie skończyć "budowę" swojego full'a opartego na karbonowej ramie KTM SCORE PRESTIGE. Właściwie do szczęścia brakuje mi tylko hamulców. Rower jest dosyć mocno "wylajtowany". Osprzęt XTR, stery ceramiczne RITCHEY'a, kierownica EASTON Monkey LIte SL, mostek EASTON EA 90, kółka ZTR ALPINE na 240 DT SWISS. Jedynie niedoinwestowany jest widelec REBA SL, ale to się zmieni:) Pytanie mam do bardziej doświadczonych osób: co byście proponowali w kwestii hamulców? Który model, może gdzie najlepiej kupić, itd. Trochę wypadłem z tematu. Przez ostatnie dwa lata nie obserwowałem rynku i ciekawy jestem, czy pojawiło się coś co jest w dobrej cenie (chciałbym wydać nie więcej niż 900-1000 PLN). Może być używane. Do tej pory na GIANT'cie też carbonowym używałem hamulców hamulców AVID JUICY ULTIMATE. Oprócz dobrej wagi to nie przekonywały mnie siłą hamowania jak mam być szczery. Moja waga to 80 kilo i 176 cm wzrostu. Jeżdżę amatorsko, czasami jakieś zawody amatorskie, polskie góry, singletracki. Pozdrawiam Macstone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Po raz 1734 deore xt Z lekkich formula r1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 XTR M985 lub XTR987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.