Skocz do zawartości

[regulacja] Shimano M506

Charle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem niedawno nowy rower, zrobiłem  na nim dopiero około 40 km.

Po ostatnim transporcie od serwisu z odkręconym kołem po złożeniu słychać tarczę hamulcową która prawdopodobnie trze o klocki.

Spróbowałem już metody poluzowania hamulca, następnie dociśnięcia klamki i skręcenia, ale niestety jest bezskuteczna.

Proszę o porady.

Pozdrawiam,

Karol

• 2 tygodnie później...

Nie narzekaj bo nie masz elixirów.

Może sobie wytnij z puszki blaszkę i będziesz miał łatwiej.Ew. często pomaga metoda: popuść zacisk zakręć szybko kołem, zahamuj gwałtownie, powtórz to z 3 razy a na końcu trzymając zaciśniętą klamke dokręć zacisk.

Na przednim kole udało mi się właśnie z taką zaciśnięta klamką na poluzowany hamulcu - na tylnim to nie wychodzi.

Ustawiałem to z 20 razy i raz udało mi się to zrobić, ale jeszcze jakiś inny dźwięk był więc poluzowałem żeby sprawdzić czy to nie hamulce - okazało się, że nie.

Kombinuje teraz, rozszerzam klocki, luzuje, zaciskam, dokręcam i nic...

Rower kupiłem z miesiąc temu, ciągle coś z nim wychodzi, byłem już z drobnymi rzeczami w 2 serwisach we Wrocławiu i średnie mam wrażenia, dlatego chciałem trochę samemu porobić przy rowerze, ale niestety zderzam się ze ścianą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...