Marian Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam, coś czuję że dni mojego koła są już policzone (ciągle pojawiają się luzy i centra+pęknięcia w feldze przy szprychach) mam 300 zł na to koło myślałem nad takim zestawem: OBRĘCZ: Vuelta Excalibur DH SZPRYCHY: DT Champion 2.0 PIASTA: Shimano HONE FHM600D co o tym myślicie? może inne propozycje? przeznaczeie koła to ostra jazda + skoki troche Dualu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mam na tyle koło na tej obręczy i szprychach (ale z piastą novatec) i spisuje się bardzo dobrze od 5 miesięcy. Jeśli masz jakiś shimanowski hamulec(tarczę) to piasta będzie pasować, ale jeśli masz tarcze z mocowaniem na 6 śrub to musisz poszukac innej piasty. Do tego osobiście bym był za piastą na łozyskach maszynowych... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 a jakie "maszynówki" polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Polecam novateca na 4 maszynówkach (posiadam i jestem zadowolony) lub ewentualnie coś z ns (mam na przodzie 'rollera' i również jestem zadowolony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Shimano HONE FHM600D A masz przerzutkę hone ? bo jeśli nie to upewnij się że nie będzie problemów z zamocowaniem tej piasty (z tego co kiedyś wyczytałem w grupie hone przerzutkę nakręca się na oś piasty). DOPISKA: obejrzałem sobie zdjęcie tej piasty, IMHO nie powinno być problemów, to jest po prostu piasta na śruby.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Napisano 27 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 dobra nowe zestawienie: Piasta: Novatec Szprychy: DT Champion 2.0 Black Obręcz: Alex Rims DM 24 Kaseta: http://www.allegro.pl/item116591793_kaseta...1_30_nowa_.html Łańcuch: Shimano HG 50 co o tym myślicie? teraz trochę wyjaśnienia, kaseta i łańcuch doszły ponieważ teraz mam wolnobieg a nowa piasta jest na kasety, łańcuch wiadomo czemu, obręcz się zmieniła bo zapomniałem że mam hydrauliczną magurę HS33 (V-brake) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 To ja może powiem jakie dziś tylne kólko odebrałem, za właśnie 300zł. Obręcz Alex dm24 (36 szprych), Szprychy DT Champion, Piasta Shimano XT (tradycyjne mocne kulki, bez eksperymentów). Zaplecenie (trzy krzyże) było za darmo. Po pierwszych kilometrach mogę powiezieć, że tył zrobił się wyraźnie bardzo sztywny, na tyle że aż komfort jazdy się pogorszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Hone mocuje się jak zwykłą przeżytkę, to czarny LX w końcu, przerzutka z serii SAINT, owszem, mocowana do osi piasty, ale przy Hone nie będzie kłopotu. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.