manonbike Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam, jestem nowy na forum przeczytałem wiele wątków odnośnie latarek i mój wybór padł na Convoy s2+. Znalazłem na allegro ciekawą ofertę: http://allegro.pl/latarka-convoy-s2-xml2-t6-4c-amc7135-8-led-996lm-i5255828507.html ciekawa bo mogę sobie odebrać z Ponania więc nie będzie problemu z przesyłką i przedpłatą czego staram zawsze się unikać żeby nie dostać kota w worku. Jeżeli ktoś już posiada taki sprzęt proszę rzucić okiem na konfigurację, tzn LED i na sterownik chcę się upewnić przed zakupem czy nie popełniam błędu, a może ktoś już kupował ten sprzęt od tego sprzedawcy ?
rambolbambol Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Szczerze ... nie warto! Zarejestru się na swiatelka.pl i skontaktuj z kolesiem o nicku Dariusz70. W tej cenie złoży ci latarkę poprawioną termicznie z programowalnym sterownikiem. Mam już takie dwie właśnie od niego. Latarka na aukcji to podstawowy Convoy S2+ bez poprawek do wyrwania z chin za niecałe 50zł. Jeśli tam rzeczywiście jest AMC7135*8 i nie ma żadnych poprawek termicznych, to nie wróżę tej latarce długiego życia.
modelarz Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Sama latarka convoy jest bardzo dobra. Z tym że wybór konkretnie tej oferty nie jest najlepszy. Gdyż w opisie nie ma żadnej informacji że ta latarka jest modowana, więc taka cena jak na zwykła latarkę jest mocno przesadzona. Szczególnie że w Chinach ta wersja kosztuje poniżej połowy tej kwoty. Więc albo kupił bym bezpośrednio w Chinach albo tu http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11008&postdays=0&postorder=asc&start=0. Gdzie za 130 zł otrzymujesz w pełni zmodowaną latarkę, znacznie bardziej dopracowaną niż ta z allegro. Do tego jeszcze wiele pozytywnych opinii o sprzedawcy. Tak że lepiej dać te kilka zł więcej na przesyłkę niż kupować z tej oferty.
BikerLight Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Latarka na aukcji to podstawowy Convoy S2+ bez poprawek do wyrwania z chin za niecałe 50zł. Drobna korekta, do wyrwania z pewnego źródła za nieco drożej z tym samym sterownikiem i diodą: https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1826900-convoy-s2-1-cree-xm-l2-t6-4c-996-lumen-2-group-3 ale nawet przy obecnym wyżyłowanym kursie dolca o wiele bardziej opłacalne
ishi Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Kolega kupił przerobioną S2+ (owalny kolimator) przez maciex93 gościa z światełek i jak na razie jest zadowolnięty. Ja z kolei mam zmodowaną przez Bociana S6 i też jestem b.zadowolony. To co można ściągnąć z chrl to lipa jest.
BikerLight Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Nie tyle lipa, co wymaga odpowiedniego aku do drivera i może poprawek jeśli chodzi o odprowadzanie ciepła. Generalnie większość ludzi dysponujących lutownicą i pastą termoprzewodzącą jest w stanie te poprawki wykonać samodzielnie. Te wszystkie modyfikacje tak czy owak nie są wymagane, nic się nie stanie jeśli te latarki będą używane na rowerze.
manonbike Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 Sama latarka convoy jest bardzo dobra. Z tym że wybór konkretnie tej oferty nie jest najlepszy. Gdyż w opisie nie ma żadnej informacji że ta latarka jest modowana, więc taka cena jak na zwykła latarkę jest mocno przesadzona. Szczególnie że w Chinach ta wersja kosztuje poniżej połowy tej kwoty. Więc albo kupił bym bezpośrednio w Chinach albo tu http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11008&postdays=0&postorder=asc&start=0. Gdzie za 130 zł otrzymujesz w pełni zmodowaną latarkę, znacznie bardziej dopracowaną niż ta z allegro. Do tego jeszcze wiele pozytywnych opinii o sprzedawcy. Tak że lepiej dać te kilka zł więcej na przesyłkę niż kupować z tej oferty. Pisałem do Dariusza jego cena za to że wstawiony jest inny kolimator wynosi 135 PLN, wysyłka za pobraniem 15 PLN, ładowarka 35 PLN uchwyt 10 PLN co daje 195 PLN a koleś z allegro odpisał mi że pakiet wyniesie mnie 125 PLN latarka, do tego ładowarka w komplecie za 45 PLN dorzuci i uchwyt za free odbiór też za free co daje mi 170 PLN ładowarka jest podobno z zabezpieczeniem http://allegro.pl/ladowarka-ogniw-akumulatorow-18650-li-on-ultrafire-i5248810382.html więc jak dla mnie chyba warto? Ma ktoś "gołego" convoya s2+, są z nim jakieś problemy bez modyfikacji?
modelarz Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Problemów być nie powinno, nie zmodowana latarka i tak jest dobrze zrobiona. Szczególnie że na rowerze latarka będzie dobrze chłodzona. Lecz mimo wszystko po prostu nie warto kupować tej latarki z oferty z allegro. Gdyż cena jest bardzo mocno przesadzona. Szczególnie że w Chinach to samo kosztuje poniżej 60zł. Tak że jak dla mnie zdecydowanie lepiej będzie dołożyć do latarki od Dariusza niż kupować ją z allegro. A jeżeli cena jest za wysoka to wejdź na forum swiatelka i znajdź tańszą ofertę nie modowanej latarki i kup ją po prostu taniej.
blanko96 Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Kupiłem na ten sezon latarkę modyfikowaną przez Dariusza70 (S2+ z kolimatorem 20x60 i zabezpieczeniem termicznym), jestem z niej bardzo zadowolony. Jeśli jesteś wstanie wydać kwotę żądaną przez niego to warto. I przemyśl fakt kupienia dwóch ogniw, ponieważ przy maksymalnym trybie starcza na godzinkę z haczykiem (sterownik 2.8 A robi swoje). Plus programowalny driver 3, 4, 5 trybów świecenia do wyboru.
manonbike Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 Szczerze ... nie warto! Zarejestru się na swiatelka.pl i skontaktuj z kolesiem o nicku Dariusz70. W tej cenie złoży ci latarkę poprawioną termicznie z programowalnym sterownikiem. Mam już takie dwie właśnie od niego. Latarka na aukcji to podstawowy Convoy S2+ bez poprawek do wyrwania z chin za niecałe 50zł. Jeśli tam rzeczywiście jest AMC7135*8 i nie ma żadnych poprawek termicznych, to nie wróżę tej latarce długiego życia. Facet odpowiedział mi że może mi sprzedać z AMC7135*3 niezauważalnie słabiej świeci a prawie wcale się nie grzeje da mi dodatkowo kolimator i 10 PLN rabatu na ten model ... już sam nie wiem za 160 PLN mam oprócz ogniwa kompletny zestaw. Wiem że i tak max będę jeździł na 50% mocy. Wiem że z Chin taniej ale chyba wolę nie kupować kota w worku.
BikerLight Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Ja tylko powiem tyle że Convoy jest marką własną Fasttech , wszystkie swoje latarki kupiłem w tym portalu. Inna rzecz że $ był o wiele tańszy niż teraz.
modelarz Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Zakupy w Chinach często są bezpieczniejsze niż na allegro. Szczególnie używając pay pala i kupując w sprawdzonych sklepach np. fast tech. A jeżeli chodzi o AMC7135*3 to jest to tylko 1050mA czyli prawie 3 razy mniej niż przy AMC7135*8 (2800mA). Tak że różnica będzie zauważalna i to dosyć wyraźnie. O chłodzenie zbytnio bym się nie martwił, dlatego że na rowerze latarka będzie dosyć dobrze chłodzona. Jak dla mnie sens ma kupno najtaniej z Chin np. fast tech, kupno trochę drożej nie modowanej latarki z forum bądź kupno zmodowanej i dopracowanej latarki z forum.
comrat Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Tak się składa, ze mam w zestawie rowerowym 2 Convoye:1. modowany Convoy S3 od Dariusza70 z kolimatorem owalnym (cena około 120-130 zł) ze sterownikiem 2.8A jako światło krótkie 2. zwykły S2 z chin (kupiony na banggood.com) bez żadnych przeróbek ze sterownikiem 2.1A jako swiatło długie (cena około 60 zł) Różnice?modowana lepiej odprowadza ciepło (poprawiona termika), lepsza sprężynka i kilka innych dodatków.Ta z chin... wymaga dopracowania choćby poprzez dodanie pasty termo żeby nie ugotować jej za szybko przy używaniu na 100% za cenę tej latarki z allegro... weź tą od Dariusza70... dobrze ci radzę jeśli nie chcesz za kilka miesięcy żegnać się z ugotowaną diodą w tej z allegro. Dariusz70 to poważny gość i chłamu ci nie wciśnie.A ten koleś z allegro po prostu kupił zwykłą S2 z chin i teraz próbuje ją sprzedać 2x drożej.A akcesoria typu ładowarka, uchwyt kupisz też w chinach za kilkanaście złotych.Aku 18650 kup na swiatelka.pl - markowe i BARDZO DOBRE kupisz za kilka-kilkanaście złotych i bedą służyły wiele miesięcy.
cervandes Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Beka. Gość twierdzi, że 3 AMC to prawie niezauważalna różnica względem 8 AMC. Na głowę trzeba upaść, żeby to kupić. I wybitnie się przy tym walnąć. Dariusz70 za 105pln ma ten sam konfig, czyli 2.8A, 4C i trzy/5 trybów. Tylko tyle, że ten pokrak z allegro nie pisze nic o modach, więc po prostu sprzedaje dalej co kupił za 60pln. A Darek za 105pln oferuje POPRAWIONĄ latarkę termicznie i elektrycznie, czyli sprzedaje taniej latareczkę nad którą z godzinę posiedział. Nie rozumiem jak można rozważać zakup na tej aukcji, to jest najzwyklejsze ździerstwo.
ElDiablo Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Bierz od Darka i nie marudź. Dołożysz parę zł, ale kupując od niego jesteś pewien jakości i japa będzie Ci się cieszyć z bezproblemowego użytkowania. Podpisano - użytkownik właśnie s2+ od Darka - POLECAM.
rooted.manatee Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Hej. Ja właśnie ostatnio zamówiłem od tego Dariusza70 S2+ z kolimatorem 60x20 i zabezpieczeniem termicznym. Też szperałem na allegro przed zakupem, ale wyszedłem z założenia, że wolę dopłacić parę złotych więcej i nie musieć się martwić o to czy latarka mi się nie przegrzeje czy coś. Pamiętaj, że oszczędny płaci dwa razy.
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.