mmisiek9612 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Miał ktoś może problem z tylnym hamulcem M395 polegający na tym iż podczas jazdy tarcza ociera w jednym miejscu o klocki? Po zejściu z roweru i pokręceniu kołem jest wszystko w porządku ale jak tylko siądę na siodełko to słychać tarcie. Natomiast jak lekko nacisnę na klamkę hamulca tak że nie zaczyna się jeszcze hamować a tylko minimalnie spręży olej w układzie to tarcie ustaje. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez mmisiek9612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Mam podobnie , co prawda nie w shimano ale mam. Tylko że to w przednim podczas kręcenia bez obciążenia nic nie słychać a z obciążeniem podczas pedałowania albo na dziurach ociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Sprawdź czy dobrze przykręcone koło. Po drugie, masz m395 więc i pewnie tanie tarcze Shimano... było już o tym. Sprawdź czy tarczą jest prosta podczas obrotu. One się wyginają i nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Koło już sprawdzałem żadnego luzu nie ma. Też właśnie obstawiałem krzywą tarcze szczególnie że tylko w jednym miejscu ociera. Tylko dziwi mnie to że bez obciążenia nic nie trze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Weź kogoś do pomocy i ustaw hamulec, gdy rower jest obciążony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 dobra myśl spróbuje tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi