s00pher Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam, przy przedniej korbie, a właściwie przy zębatkach mam zdartą farbę przez łańcuch, źle wyregulowałem przerzutkę przednią i łańcuch poharatał lakier. Przejechać podkładem do aluminium i potem zwykłą farbą akrylową? (oczywiście najpierw papierem ściernym, potem odtłuścić itd) ? Ma ktoś doświadczenie w takich rzeczach? Nigdy nie malowałem aluminium, nawet nie wiem czy faktycznie żadna farba "nie chwyta"
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2015 Najpierw pokaz jak to wygląda ... następnie, dziury w powłokach sie szpachluje, a na równą powierzchnie nakłada sie lakiery czy farby.
s00pher Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 Szpachlować? Ja bym najchętniej drobnym papierem dojechał do równego (ten "odprysk" po łańcuchu) potem odtłuścił no i majznąć jakimś podkładem potem akrylem i wypolerować (takim hmm.... czymś na wiertarkę, nie wiem jak się nazywa- taki mini mop ) Coś podobnego: http://swiatnarzedzi.com.pl/all/wolfcraft/4802000_uchwyt_do_wier-2.jpg
Tofi Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 oczyszczone aluminium potraktować najpierw utleniaczem (roztwór sody kaustycznej lub po prostu kret) a dopiero po tym cała procedura malarska. A teraz tylko czekam aż ktoś zalinkuje filmik o farbie do amelinium
s00pher Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Wystarczy tylko podkład do aluminium zapewne, a farba to już jakiś zwykły zielony akryl i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.