Suzuba Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam, nie za bardzo znam się na rowerach miejskich, dzisiaj odwiedziłem kilka sklepów i takie dwa egzemplarze wpadły mi w oko: -Gepida reptila 100 2014 za 750 zł -Pawana Grand 2014 za 850 zł Bardzo proszę o szybką odpowiedź gdyż za jakieś 2 godziny jadę do sklepu z mamą (bo to dla niej) żeby je obejrzała i chciał bym wiedzieć czy są one w ogóle opłacalne.
robertrobert1 Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 To są rowery niskiej jakości, na tanim osprzęcie, niewygodne i cięzkie. Jeśli chcesz matkę do grobu wprowadzić do mozesz śmiało kupować.
Sobek82 Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Ten drugi jest amelinowy, ceny już z upustem, najniższa jakość, czy opłacalne? raczej nie sprzedasz drożej. Rower jak rower najtańszy ale pojeździ.
Suzuba Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie za opinie - trochę odstraszające, ale wiem że nie są to rowery najlepszej jakości, niczego wspaniałego za 800 zł się nie spodziewałem. Kwestia jest tego rodzaju że moja mama nie chce drogiego roweru, tylko taki właśnie za 800-900 zł. Czy znajdę coś lepszego w tej cenie niż to co zaproponowałem powyżej ?
robertrobert1 Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Zależy po co mamie rower. Jak przypuszczam na żadne maratony nie będzie się na nim wybierać, do pracy podejrzewam, że także nie będzie dojeżdżać. Pozostają leniwe weekendowe wycieczki i wyprawki po bułeczki. Przy takim założeniu to praktycznie dadzą radę. Jeszcze pozostaje kwestia przechowywania czyli trzymania targania po schodach, w windzie czy garażu. Być może w takich sytuacjach zdecydowanie lepiej rozejrzeć się za mniejszymi kółkami.
Suzuba Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Do pracy też będzie dojeżdżać- ale ma jakieś 3 kilometry więc to nie jest duży dystans. Jeżeli chodzi o przechowywanie to komórka, więc noszony nie będzie.
cienkun Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Dadzą radę. Wiadomo, że to cud techniki nie jest, ale do takich zastosowań spokojnie wystarczą. Tylko się zastanawiam, po co kupować rower z atrapą amortyzatora? ZOOMy słyna z tego, że co 10 amortyzator choć odrobinę działa, reszta to atrapy Lepiej kupić rower ze sztywnym widelcem. Można za 900 zł już poszukać czegoś, co zamiast amortyzatora będzie miało prądnicę w piaście. Jeżeli mamie by się spodobało dojeżdżanie do pracy, to prądnica bardzo się przyda w okresie poza letnim. Jeżeli natomiast jest pewne, że na rowerze będzie jeździć tylko w porze letniej i tylko za dnia i przy dobrej pogodzie, to prądnica jest zbędna - bez niej rower będzie zawsze trochę lżejszy.
djzatorze Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Obczaj sobie tę firmę: http://cossack-bike.pl/cossack-miejskie-c-21_22.html W kategorii ultra-budżetowej są całkiem niezłe.
Suzuba Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 no niby ultra budżetowe ale jednak 1400 najtańszy miejski, te co ja podałem są akurat w promocji w sklepie niedaleko mnie, sprawdzałem ich ceny na necie i wydają się atrakcyjne. Moja mama chce rower do 900 zł więc zdaje sobie sprawę że to cud techniki nie będzie. Sam posiadam budżetowego trekka Lazaro, myślałem właśnie też nad czymś takim : ALLEGRO LINK, lepszy niż te podane wcześniej ?
djzatorze Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Co Ty gadasz, 5 rowerów poniżej 1 tys. zł jest. http://cossack-bike.pl/cossack-miejskie-c-21_22.html/cend=1000
Suzuba Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 a racja sorry, musiał mi filtr nie wejść - Ta firma jest lepsza od Lazaro czy też Kands?
cienkun Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Ta firma jest lepsza od Lazaro czy też Kands? Jeden pies. Tylko, że przy sztywnym widelcu rozsądniej brać rower na stalowej ramie. Będzie zawsze trochę bardziej komfortowy, pomimo, że możliwe, że odrobinę cięższy.
Sobek82 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 a idź w uj z tymi atrapami poniżej "tysionca" ;] Kochasz matkę? Kup Jej porządny rower choćby miał stać i się kurzyć w komórce. ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.