Skocz do zawartości

[kadencja] aplikacja na androida

Tofi

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem dzisiaj na rower czujniki kadencji i prędkości. Po podłączeniu przez ANT+ okazało się że moja stała kadencja jest z zakresu 75-90 z tendencją spadkową, tj. na dłuższych odcinkach mam wrażenie, że utrzymuję stałą kadencję, a wykres pokazuje powolny jej spadek. Znacie jakąś aplikację która robi za licznik rowerowy, ale przy okazji daje znać, tak jak liczniki, o przekroczeniu granic strefy kadencji i strefy tętna?

Znacie jakąś aplikację która robi za licznik rowerowy, ale przy okazji daje znać, tak jak liczniki, o przekroczeniu granic strefy kadencji i strefy tętna?

IpBike - można sobie tak ustawić ze pokazuje w której aktulnie jesteś strefie...bądź ustawić sobie trening np interwały na jakimś tam pulsie...

pozdro

A nie wiesz gdzie dokładniej to ustawić? Bo zony w ustawieniach wczoraj znalazłem ale nie wiem gdzie ustawić komunikaty, lub trening oparty na strefach/?

======= edyta ======

Znalazłem! W "ćwiczeniu" można ustawić trening i tam wybrać etap i w nim jako typ celu ustawia się kadencję.

Pojawia się pytanie o to jak powinien wyglądać trening kadencji. Interwały otwarte o kadencję? A może zafiksowane 90-120 rpm przy nieokreślonym celu ćwiczenia?

nie powiem dokładnie jak wygląda trening kadencji ... ja po prostu raz podjeżdżam na twardym raz na miękkim przełożeniu - skupiam się na poprawnym pedałowaniu i się ciesze z jazdy ;)

ale...trening kadencji to nie tylko kręcenie w jak największym tepie...widziałem też że robi się ćwiczenia jedną nogą (pedałujesz jedną nogą) aby poprawnie nie tylko naciskać na pedał ale również i go ciągnąć.

Jeśli chodzi o Ip Bike to podczas treningu na petli jeżdże na interwały pulsu...raz na miękkim raz na cięzkim przełożeniu

pozdro

nie tylko naciskać na pedał ale również i go ciągnąć
Buty SPD mam już dwa lata, ale mimo to jeszcze nie zdecydowałem się na podkucie. Poprzednim razem, kiedy dopiero wracałem na rower, po prostu siadłem na 26'' i trzy dni kręciłem młynkiem. Rezultat jest taki że mam w miarę poprawną kadencję. Ale mam problem teraz z ustawieniem IpBike. Przestał mi na poczatku mówić trening rozpoczęty, a mimo że ustawiam w ćwiczeniu tylko jeden etap bazujący na kadencji, to program nie informuje mnie o wyjściu ze strefy treningu. Mam tylko powiadomienia o maksymalnych wartościach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...