Skocz do zawartości

[dętki] zwykła czy specjalna ?

wormage

Rekomendowane odpowiedzi

jak lubisz często pompować i kleić to bierz zwykłą :002:

ja stosuje dętki właśnie takie: IRC Downhill 2.25-3.0 i Rubena DH 2.10 - 3.0 trochę ciężkawe, ale przez ponad rok przebiłem IRC tylko 3 razy. i to przez krawężniki.

Ja mam te najtańsze.. Debicy. Nie narzekam. Przebiła mi sie tylko raz. Miała taką dziurę, że wątpie żeby jakakolwiek inna wytrzymała. Załatałem (łatke wyciołem ze starej detki) i jest dalej jak nowa. Wiec nie widze sensu kupowanie takich za ponad 30zł. Choć jak bym miał kase to pewnie zmieniłbym punkt widzenia :confused:

o nie, tylko nie tanie dębycy ! też kiedyś je męczyłem jak bida była. one miały tendencje do przebijania się bez niczego - na gładkiej ziemi podczas lądowania. poza tym te tanie dębyce są do 1.95 a kolega w dirtówce ma zapewne szersze opony.

ja mam debicę tygrys (były razem z oponami podczas kupna) i przebiłem je tylko podczas jazdy na szkle. ostatni raz hmmm... ponad rok temu. a roweru nie oszczedzam. nie mam tu na myśli ze skacze na hopach czy w sk8 parku ale np jazda na kraweżnik tak koło 7 cm to na pełnej predkosci, po korzeniach też. pozartym troszkę zalezy tez od rodzaju gumy czy pęknie czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...