wormage Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 No więc mam taki kłopot, że poszła mi dętka i potrzebuje nowej. jezdze glownie na dirtach i dlatego pytam sie czy zwykla dętka starczy czy raczej szukać czegoś takiego http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53019197-...01__PZTA_0.html ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 jak lubisz często pompować i kleić to bierz zwykłą ja stosuje dętki właśnie takie: IRC Downhill 2.25-3.0 i Rubena DH 2.10 - 3.0 trochę ciężkawe, ale przez ponad rok przebiłem IRC tylko 3 razy. i to przez krawężniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormage Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja coprawda do kolarki, a nie DH jednak będe brał wzmacniane dętki http://www.skleprowerowy-duda.pl/?p=produc...e&iProduct=1264 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja mam te najtańsze.. Debicy. Nie narzekam. Przebiła mi sie tylko raz. Miała taką dziurę, że wątpie żeby jakakolwiek inna wytrzymała. Załatałem (łatke wyciołem ze starej detki) i jest dalej jak nowa. Wiec nie widze sensu kupowanie takich za ponad 30zł. Choć jak bym miał kase to pewnie zmieniłbym punkt widzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 o nie, tylko nie tanie dębycy ! też kiedyś je męczyłem jak bida była. one miały tendencje do przebijania się bez niczego - na gładkiej ziemi podczas lądowania. poza tym te tanie dębyce są do 1.95 a kolega w dirtówce ma zapewne szersze opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja mam dętki kendy za 10zł (26 x 2,125 - 2,35) i przebijają się bardzo żadko. Też uważam, że nie ma sensu płacić 30zł za dętke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 wszystko zależy od grubości opon i stylu jazdy. jak jest do 3.35 to do opony 2.5 nie należy wkładać, bo za bedzie zbyt naprężona. najlepiej kupić 3 dętki i jedną zawsze w zapasie wozić pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paveu Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Co do Debicy zgadzam sie, tez nie mam najlepszych wspomnien. Moge polecic detki Rubeny, jak na razie wszystko w porzadeczku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 kupiłem zwykłą dętke. Wybrałem się do Wrocławia do kuzyna (90 km), dętka poszła, wytrzymała tydzień :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 ja mam debicę tygrys (były razem z oponami podczas kupna) i przebiłem je tylko podczas jazdy na szkle. ostatni raz hmmm... ponad rok temu. a roweru nie oszczedzam. nie mam tu na myśli ze skacze na hopach czy w sk8 parku ale np jazda na kraweżnik tak koło 7 cm to na pełnej predkosci, po korzeniach też. pozartym troszkę zalezy tez od rodzaju gumy czy pęknie czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormage Napisano 29 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 no więc kupiłem dętke kenda downhill blablabla i działa bardzo dobrze a troche sie zdziwiłem tym że działa mi dętka 2.3-2.5 (kupiona przez nieuwagę) na oponie grubości 2.1 hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 A czemu ma nie działąć? Poprostu jest mniej rozciągnięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormage Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 no niby tak ale myślałem że będą jakieś kłopoty a tu - nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 jest mniej naciągnięta, czyli trudniej ją przebić problemy mogą być ze wciśnięciem dętki do opony, ale 2.1 - 2.3 to nie jest duża różnica. ja miałem problemy do piero jak 2.35 - 3.0 wkłądałem do 2.1 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.