nonameuser1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witajcie. Mam pytanko i chętnie wysłucham Waszych odpowiedzi, może coś przyjdzie nowego do głowy. Mam w miarę nowożytną szosę alu-carbon. Jeden z ostatnich brakujących elementów to pedały. I tu pojawia się problem bo nie chcę na 300% SPD, pedały z noskami mogłyby być ale znajduję same o klasycznym wyglądzie, przydałyby się czarne (szosa jest czarno biała i brak chromowanych/aluminiowych srebrnych komponentów). Ostatnio też wpadł mi pomysł do głowy, pewnie trochę herezja, ale czemu by nie przenieść wykorzystywanych w ostrym kole pedałów typu platformy+strapy np. veganskiego do takiej szosy. Jeździłem trochę na takim zestawie i bardzo mi to odpowiadało. Wybór pedałów to raczej indywidualna kwestia, wiem że nie chcę SPD, pedały z noskami są dla mnie tak samo wygodne jak platformy+strapy. Podpowiedzcie coś, bo najlepiej wybrałbym to ostatnie rozwiązanie, mimo, że za cholerę nie pasuje do szosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Ułatw sprawę i napisz dlaczego nie chcesz SPD, którego są dwa podstawowe typy nawiasem mówiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 ja mam w ostrym kole takie, (są też całe czarne) Jeździ się spoko, ale spd są jednak efektywniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 OK troszkę przemyślałem temat, chyba jednak postawię na SPD bałem się trochę kosztów, pedały + buty nie jest to budżetowa opcja, ale lepiej kupić raz a dobrze. W temacie SPD jestem zielony, troszkę wertowałem ale będę wdzięczny za wszelką pomoc. Chciałbym aby buty nadawały się do chodzenia, przejście do sklepu, na pocztę itd, bo sporo rzeczy załatwiam "na mieście" zsiadając z roweru. Z tego co się zorientowałem, mimo że pedały mają służyć w rowerze szosowym, chyba powinienem postawić na pedały i buty MTB. Co powiecie na M520 + buty M065? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Pedały są ok choć sam wolałem M530 ze względu na większe podparcie stopy. Co do butów to nie wiem czy nie lepsza opcja to buty z klamrą, chociaż jeśli jeździsz tylko na szosie to może rzepy wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Jeżdże tylko na szosie. Czyli kierunek wyboru dobry? Nie wiem czy słusznie skreśliłem marki typu VP czy Wellgo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.