Markovsky Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam. Mam dylemat dotyczący ciśnienia w oponach. Niedawno kupiłem opony szosowe Michelin Dynamic Sport , od razu w sklepie założono mi je. Pytanie ile pompować , bo na stronce Decathlonu pisze , ze od 6 do 8 barow , a w sklepie powoedziano mi ze okolo 3
copone Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Źle Ci powiedziano. Na oponie masz zakres ciśnienia min-max i tego się trzymaj.
marrik Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 3 do szosy???!!! [emoji33] To są właśnie fachowcy z łapanki w tym sklepie. Tak jak kolega wyżej wspomniał, sugeruj się tym co pisze na oponie.
Markovsky Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 Ok ,a mam jeszcze jedno pytanko. Detke na zawor presta wymianiono mi tylko w jednym kole , w drugim zostawili schrader. Czy musze i ta druga wymienic na preste aby popmpowac te zalecane 6-8 bar ?
marrik Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Nabij te 8 barów i zobacz czy powietrze nie schodzi. Jak wytrzyma to spoko, jak nie, to wymiana dętki.
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 W kołach od ciężarówki też są zawory schrader i wytrzymują 10 bar ... jeśli chodzi o tą oponę to zakres ma 4-8 bar (zależnie od szerokości) : http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/michelin-dynamic-sport-road-bike-tyre/rp-prod61962
Mod Team adamos Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2015 więc zacznij może od 6 6 bar to w przypadku rozmiaru 700x28c jest absolutne maksimum. Jak do szosy, to pewnie zakupione zostało coś węższego, ale lepiej jeszcze niech chłopak sprawdzi rozmiar i wtedy uśrednia.Tutaj na dole strony zalecane ciśnienia do odpowiednich rozmiarów tej opony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.