hadman Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam, chciałbym zapytać was o pomóc w doborze zakupu roweru dla dziewczyny. rower będzie potrzebny do : - jazda po mieście ( docelowo Kraków ) - po ścieżkach rowerowych ( np. szczawnica - słowacja ) - leśne ścieżki przedział cenowy 1000 - 1400 zł ( chciałbym zapytać co polecacie, czy lepiej kupić lepszy używany czy nowy ) bardzo prosze o odpowiedź dziewczyna mówi że podobają się jej miejskie rowery bo na takowych jeździła
cienkun Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 dziewczyna mówi że podobają się jej miejskie rowery bo na takowych jeździła Miejski rower, jak sama nazwa wskazuje, służy do jazdy po mieście. Na wycieczki, a zwłaszcza po leśnych ścieżkach, te rowery słabo się nadają. Jakbyś rozszerzył budżet o 100 zł, to jeszcze można dostać na allegro Kandsa Elite pro lds, za 1599zł. To będzie najlepszy rower do takich zastosowań. Jest też wersja z gorszym osprzętem za 1299 zł, ale lepiej dopłacić za porządny napęd.
hadman Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 fajny rowerek, dzięki za propozycję masz uśmiech od dziewczyny;P
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Ale skąd cena 1,6 tys.zł? Pierwszy link z google za 1,3 tys., ale jeśli to ten rower co proponowałeś to czym on się różni od miejskiego ? Osprzęt też nie powala.
hadman Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 krism4a1 to zaproponuj coś od Siebie co byś polecił, rozważam każdą możliwość dlatego piszę tutaj a nie idę do sklepu gdzie mi wcisną każdy sh*t
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie mam nic ogólnie do Kandsa, ale ten proponowany w cenie 1,6 to kpina z obywatela. Chyba, że jak pisałem są jakieś inne wersje ich, bo pierwszy link z google podaje cenę 1,3, ale i ta jest sporo za wysoka w stosunku do osprzętu. Sam mam z tej stajni rower, choć brandowany nazwą Lazaro, ale to produkcja Kands ale na Boga nie w takim stosunku cena/jakość/osprzęt itp. pierwszy z brzegu i drugi. Osprzęt jest o kilka klas wyższy a cena niższa, oczywiście musisz dokupić błotniki, ewentualne oświetlenie, ale i tak nie będzie drożej.
cienkun Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Kris, ale To są crossy, to chyba logiczne, że w pełni wyposażony trekking jest droższy, chyba nie? to czym on się różni od miejskiego ? Napędem, geometrią (od typowo miejskiego) Lazaro Integrala i Kandsa maestro itp. odradzam dla kobiety, która chce wygodnie się pobujać po ścieżkach, na spokojnych wycieczkach. Zbyt pochylona i wyciągnięta pozycja.
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 odradzam dla kobiety, która chce wygodnie się pobujać po ścieżkach, na spokojnych wycieczkach. podadaj sobie z moją żoną, jeździ takim od trzech lat. Kris, ale To są crossy, to chyba logiczne, że w pełni wyposażony trekking jest droższy, chyba nie? Otóż nie, to nie są crossy, tylko właśnie trekkingi, a że bez akcesoriów to już polityka cenowa sprzedawcy, ale jak pisałem nawet doposażenie ich w błotniki itp. wcale nie podniesie ich ceny do 1,6 tys.zł.
cienkun Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 podadaj sobie z moją żoną, jeździ takim od trzech lat. No ja na rowerze o parametrach integrala czuję się źle. Nie wyobrażam sobie go jako roweru do wycieczek. Ale są i tacy, którzy robią wycieczki na rowerach niemal wyścigowych, więc nie ma co powoływać się na przykłady jednostek. Mówimy tu o kobiecie, która jeździła na rowerze miejskim i oczekuje podobnej pozycji (patrz pierwszy post) Otóż nie, to nie są crossy, tylko właśnie trekkingi, a że bez akcesoriów to już polityka cenowa sprzedawcy, Myśląc w taki sposób, to większość crossów to trekkingi bez błotników... Tego co w początku istnienia tej nazwy było crossem, jest niewiele... edit. Ale znalazłem coś jeszcze korzystniejszego http://allegro.pl/romet-gazela-4-0-teraz-oszczedzasz-600-zl-promocja-i5242960125.html
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Geometria Lazaro w specyfikacji fabrycznej nie pozostawia złudzeń to typowy trekking, Nawet na ramie mam napis trekking (zdjęcie sprzed moich modyfikacji).
hadman Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/romet-gazela-4-0-teraz-oszczedzasz-600-zl-promocja-i5242960125.html fajna bestia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.