Mefisto Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zamówiłem przez Internet (wiem, że to nie dobry pomysł, zwłaszcza jeśli to pierwszy kask, ale już trudno ) kask Uvexa ale mimo, że liczbowo wszystko się zgadzało kask okazał się na mnie za mały. Na szczęście jest (chyba) dobry na mojego brata. Mam jednak pewne obiekcje, jak dla mnie powinien on być nieco większy. Czy moglibyście poradzić (tak dokładnie jak się da słowami oczywiście) jak powinien leżeć kask - dokąd powinien sięgać z przodu, z tyłu, ile zostawiać przestrzeni nad uszami itp. Najbardziej bym chciał zobaczyć zdjęcia w dobrze dobranym kasku - niestety ani w goglach ani w yahoo nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Po pierwsze najpierw kilka kasków różnych firm przymierz na żywo (np uvex po 5 minutach moiże cię uwierać w czoło a met po sekundzie uwierać w boki głowy ...itd) Kask powinien być założony poziomo (czyli nie z daszkiem do góry i nie daszkiem w dół) Uszy powinny być "wolne" i niestykać się z kaskiem Paski powinny sie krzyżować jak najbliżej pod uszami jednak tak,by nie przeszkadzały założony kask bez zapiętych pasków niepowinien się kiwać (mieć luzów) przy potrząsaniu głową kask powinien nieprzeszkadzć w jeździe i powinnosię w nim dać spać ...u mnie tak jest z kaskami cratoni pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 a czy to normalne, że kask nie zakrywa całego czoła i całego tyłu głowy? sięga tak do połowy czoła. Nic nie uwiera, wielkość da się dobrze dopasować za pomocą tego paska z pokrętłem:) tylko wygląda jakoś tak delikatnie:) Może później wstawie zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.