Boxx Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Chciałbym zmienić manetki i tylną przerzutkę. Obecnie posiadam: Manetki: Shimano Acera SL-M310 Przerzutka tył: Shimano Deore RD-M591 Nowe jakie bym chciał założyć to: Manetki: Shimano SLX M670 2/3 x 10 Przerzutka : Shimano XT RD-M781 Napęd posiadam 3x9 a rower to Giant Revel 0 z 2013 roku. Macie może jakieś inne rozwiązanie zmiany w podobnym budżecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Bierz lepsze manetki czyli xt, a przerzutke slx. Odczuje wielka różnice pomiędzy xt a slx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 masz napęd 9 biegowy a chcesz kupić manetki i przerzutke 10 biegów (musiałbyś jeszcze zakupić kasete 10 i łańcuch 10) najlepiej kupić przerzutkę Deore XT RD-M772 Shadow 9-speed na wózku gs manetkę Deore XT SL-M770 Rapidfire Plus 9-biegowa prawa (3x9) i przerobić manetkę jak opisane poniżej i lepiej być już nie musi hhttp://www.forumrowerowe.org/topic/105058-manetka-jak-z-prawej-xt-i-saint-zrobic-xtr-aktualizacja/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 @@jahoo84, @@seczuan, robiąc rozeznanie w cenach, lepiej mi będzie zmienić manetki, przerzutkę oraz kasetę na 3x10 pytanie moje jest teraz takie. Jeśli mam 9s to co z łańcuchem, korbą i przednią przerzutką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Zmieniasz kasetę to i zmieniasz łańcuch. Korba zostaje i zmieniarka przednia też zostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.