Moorzyn Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć. Czy podany amorek to dobry wybór za tę cenę (używany, na zdjęciach wygląda na sprawny, tłumik ABS+)? Czy może lepiej polować na RS Recona? Albo mozę RST First Platinum? Czym różni się wersja Minute PRO od Minute EXPERT? Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Moorzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Na pewno Minute Pro pracuje lepiej niż Recon czy First. Minute Pro ma inny układ powietrzny - sprężyna Mars Air bardziej czuła , Minute Expert ma sprężynę Ts Air . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dołożę od siebie bardzo łatwy serwis w domowych warunkach + bardzo płynna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 @kemot1974 Czy mógłbyś udostępnić mi jakieś poradniki/instukcje serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Serwis jest praktycznie taki jak w Skarebie : http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/serwis-amortyzatora-manitou-skareb-comp-air-2005-r-z-tlumieniem-tpc/ Do tego jeszcze : http://www.manitou.com.pl/widelce_manitou_2007.pdf Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 cześć, serwis tak jak napisał rulez, wszystko znajdziesz w necie lub w tym forum , ja osobiście serwisowałem swojego Manitou z tłumikiem ABS + miałem wersję Minute, pamiętaj o odpowiednich olejach ( ja śmigałem na Motorexie 7, 5W, ważę 75 kg - to lałem do tłumika ABS +) do lag prawej i lewej na dole + komora powietrzna dedykowany do Manitou ( jak dobrze pamiętam SEMI BATH kupowałem chyba w CT Bike w Torunniu butelka 100 ml starczało na dwa pełne serwisy, na stronie Manitou znajdziesz dane odnośnie ilości płynów do zalania. W komorze z tłumikiem ABS ilośc oleju mierzysz w cm do powierzchni korony, powodzenia http://www.manitoumtb.com/assets/Service%20Manuals/2012%20Service%20Manual.pdf jeden z wielu wątków na forum http://www.forumrowerowe.org/topic/135680-amortyzator-rock-shox-reba-vs-manitou-minute-pro-co-wybrac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Czy mógłby go ktoś porównać do R7 z abs+ lub RS Recona Gold z mc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 R7 lzejszy, ładniejszy, i lepiej pracujący ale ma golenie 30mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) R 7 raczej dla lekkich. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 72kg w sezonie, 75 po świętach. Lekki czy nie lekki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Na granicy ... będzie tak sobie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 W sensie, że za miękki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Miękki jak miękki ... wiotki, bocznie głównie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 No to lipa na razie :/ Ostatnie pytanie, warto licytować się? http://allegro.pl/amortyzator-manitou-minute-pro-manetka-milo-i5247313576.html Z tego co się dowiedziałem, to amor kupiony w 2013, sprzedawca jest pierwszym wlascicielem (ale dość opryskilwy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie twierdzę, że będzie źle, to zależy od wrażliwości bikera ... jeden tego nie wyczuje inny tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Akurat jestem dość uczulony na takie rzeczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o Minute to można jeszcze coś podbić, ale nie za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Minute pro to fajny amortyzator, ładnie pracuje. R7 jest miększy, nawet przy moich marnych 61kg odczułem różnice w porównaniu do Reby (choć nie przeszkadza mi to). Bierz Minute, nie zawiedziesz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi