pimbarian Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Drogie Poznanianki i Poznaniacy, W czasie majowki bede przejezdzal przez Poznan i mam maly problem. Niestety w hotelu gdzie mamy nocleg nie ma zbytnio mozliwosci schowania rowerow. W zwiazku z tym mam pytanie do "lokalsow" gdzie na starowce moge zostawic (za oplata) rowery na noc aby rano miec pewnosc ze beda na mnie czekaly. W "internetach" wyczytalem ze na dworcu w Poznaniu nie ma przechowalni bagazu, a jedyny parking strzezony w centrum do jakiego sie dodzwonilem odmowil takiej uslugi (na ulicy Wroclawskiej). Z gory dzieki za porady. Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Rozwiązania są dwa... zmiana hotelu na położony z dala od miasta albo wbijasz się z rowerem do jakiegoś budynku typu studnia gdzie jest parking rowerowy albo mieszkańcy po prostu wprost do krat zostawiają rower na noc. Mała jest szansa aby ktoś się specjalnie czaił na Twój rower chyba, że jest to rower-obrazek a ty tylko będziesz dysponował nędzną linką za 5 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Niestety nocleg poza Poznaniem odpada - w planach jest "Poznan by night" i powrot rowerem do hotelu pod Poznaniem jest niemozliwy dzieki naszemu prawu traktujacego rowerzyste po piwie jak bandyte (wszystkich obuzonych zapraszam na Bornholm albo do Bawarii gdzie moga zobaczyc setki polskich rowerzystow pijacych piwo z rozsadkiem i bezpiecznie jezdzacych na rowerze) - a taksowka pewnie kosztowalaby krocie :-( Rowery niestety z tych lepszych a ze cala trasa troche kilosow bedzie miala to nie mamy ochoty brac "zimowek-miastowek" na ktore zlodzieje sie nie polakomia. Moze ktos z Poznania potwierdzic ze faktycznie na dworcu glownym nie ma przechowalni bagazu? Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 To w Poznaniu nie znajdzie sie nocleg, gdzie mozna wejsc z rowerem? Bez jaj... W wielu miejscach juz nocowalem, czesto na niezlych zadupiach i zawsze udawalo sie znalezc nocleg z mozliwoscia wprowadzenia roweru do pokoju, wiec w tak duzym miescie jak Poznan chyba bedzie jeszcze latwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Zwykle w hotelach roweru się nie wprowadza do pokoju. Wyjątek stanowią hotele wynajmowane przez organizatotra na czas trwania akademickich mistrzostw polski. Chociaż i tutaj też zdarzają się problemy. Według mnie jedyną rozsądną opcją jest poszukanie jakiejś kwatery, schroniska młodzieżowego gdzie będziesz miał taką możliwość zostawienia roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Hej, Calkowicie sie zgadzam ze sie da znalezc - problemem jest umiejscowienie, standard, cena oraz znizki wynikajace z programow lojanosciowych - wole wiec np. zaplacic za przechowanie rowerow 15 PLN przy budce na parkingu strzezonym (tak robilem w Szczecinie) niz doplacac 100 PLN za pokoj w innym hotelu - stad moje pytanie. Niestety wiekszosc hoteli "budzetowych" z windami nie pozwala na wprowadzenie rowerow do pokojow - i o dziwo na "zadupiach" nigdy nie mialem problemu z zabraniem roweru do pokoju - problem mialem tylko dwa razy i to wlasnie w duzych miastach. Pozdro, P. To w Poznaniu nie znajdzie sie nocleg, gdzie mozna wejsc z rowerem? Bez jaj... W wielu miejscach juz nocowalem, czesto na niezlych zadupiach i zawsze udawalo sie znalezc nocleg z mozliwoscia wprowadzenia roweru do pokoju, wiec w tak duzym miescie jak Poznan chyba bedzie jeszcze latwiej. Pixon, Dzieki za podpowiedz - faktycznie niedaleko jest spoko hostel i najprawdopodniej da sie zostawic rowery na noc za przyslowiowe "piwo dla recepcji" ;-) Temat do zamkniecia. Pozdrawiam, P. Zwykle w hotelach roweru się nie wprowadza do pokoju. Wyjątek stanowią hotele wynajmowane przez organizatotra na czas trwania akademickich mistrzostw polski. Chociaż i tutaj też zdarzają się problemy. Według mnie jedyną rozsądną opcją jest poszukanie jakiejś kwatery, schroniska młodzieżowego gdzie będziesz miał taką możliwość zostawienia roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akossik Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 a z ciekawości, w czym przeszkadza hotelom czy hostelom wprowadzenie czystego roweru na noc do pokoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Zwykle w hotelach roweru się nie wprowadza do pokoju. Wyjątek stanowią hotele wynajmowane przez organizatotra na czas trwania akademickich mistrzostw polski. Mylisz się. Będąc we Włoszech miałem kwaterę w 4 gwiazdkowym hotelu i bez najmniejszego problemu wprowadzałem wypożyczonego mieszczucha do windy i do pokoju po puszystych dywanach. Na poczatku rower chciałem zostawić na zewnątrz ale recepcjonistka sama powiedziała o tej możliwości. Tymczasem w Rybniku w jakimś zdechłym hoteliku miałem problem aby wnieść rower na klatkę schodową. Poprosiłem regulamin hotelu a tam jak byk stało ...zezwala się na trzymanie w pokoju sprzętu sportowego. Pokazałem zapis i recepcjonistka nie miała nic do gadania. Następnego dnia dostałem zamknięte pomieszczenie zlokalizowane przy samych drzwiach wejściowych. Jak widać rower zawsze można trzymać pod dachem...wystarczy tylko chcieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Masz już gdzie schować te rowery? Jeśli nie to daj znać ile ich będzie i kiedy dokładnie będziesz, może będę mógł pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy1973 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Powital jak kolega wyżej daj znać kiedy i ile sprzetu ... przetrzymam razem z moimi jesli będą Ci warunki odpowiadały pozdrowił Ps, a i zawsze pretekst na wspolnego "bronka" pozdrowił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Hej, rmk83 i siwy1973 - wielkie dzieki za propozycje - plusiki poszly - sa jeszcze spoko ludzie na tej ziemi :-) Udalo mi sie zalatwic przechowanie w hostelu dwie ulice dalej takze problem rozwiazany. Pozdro, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Udalo mi sie zalatwic przechowanie w hostelu Czyli Poznań aż tak zaściankowy nie jest. Prezydent fan rowerów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.