tunio Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, Proszę o pomoc w wyborze rozmiaru ramy. Chodzi o rower: http://allegro.pl/rower-28-kands-alfa-city-gts-acera-amortyzator-i5238162905.html Mam 177 wzrostu i 82/83 od podłogi do kroku. Czytałem na różnych stronach, przeliczałem i wychodzi w większości tabelek, że powinienem celować raczej w ramę 21. Jednak bezpośrednio przed zakupem wszedłem na stronkę: http://rowerykands.pl/content/4-jaki-wybrac-rozmiar-ramy- I trochę zwątpiłem - bo wychodzi na to, że jednak 19! Nie mam możliwości przymierzenia - nie wiem gdzie w okolicach warszawy mogę zobaczyć ten rower. Nie mam też możliwości odniesienia się do doświadczeń - moje dotychczasowe rowery były powiedzmy przypadkowe - jest to mój pierwszy zakup. Rower byłby wykorzystywany głównie do codziennej jazdy dom-praca (ok. 10 km/dzień) głównie po drogach rowerowych i chodnikach. Czasem w weekendy dłuższa wycieczka o charakterze raczej rekreacyjnym. Będę wdzięczny za wszystkie rady od dużo bardziej doświadczonych kolegów/koleżanek. Pozdrawiam.
cienkun Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Najlepiej napisz do sprzedawcy, żeby Ci podał takie wymiary jak: efektywna długość górnej rury ramy i przekrok, czyli wysokość górnej rury ramy od podłoża, obydwu rozmiarów ram. Wtedy z łatwością doradzimy, bo nie mogę znaleźć tych danych w necie odnośnie do tego modelu.
Pablo59 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Zadzwoń 507 362 519 do Józefowa i popytaj tam ... Powinni mieć jak nie alfę to odpowiednik z taką samą ramą - niedaleko od stolicy A u producenta możesz spytać co ma taką samą ramę jak alfa city ... Galileo?
tunio Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 Dzięki. Do sprzedawcy napisałem. Czekam na odp. Do producenta też napisałem. Ze sklepem w Józefowie czekam bo nie odbierają Jak będę coś widział to dam znać. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.