Adik_Kal Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam. Jakie są wasze opinie na temat zamieszczonych poniżej rowerów Merida ? Zastanawiam się jeszcze nad jednym z tych trzech rodzajów. Który mi bardziej polecacie i czy są opłacalne ? 1) Merida Big Seven 40 D. Koszt to + - 2 tysiacelink: Big.Seven 40-D - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów 2) Merida Big Seven 500. Koszt +- 3 tysiące link: BIG.SEVEN 500 - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów 3) Merida Big Nine 300. Koszt +- 3 tysiące link: Rower Merida Big Nine 300 blk/white/green 19" 2015 | eBike Serwis Kalisz
Smiechu2013 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 2) Merida Big Seven 500. Koszt +- 3 tysiące Z tych trzech to wg. mnie ten.Ze względu na napęd 3 x 10. Reszta całość bardzo podobna. Pozostałe to napęd 3 x 9 który powoli odchodzi do lamusa. Pytanie czy masz zamiar coś w nim zmieniać, czy jeździć aż kupisz następny. Merida ma mocne ramy. Więc tu nie masz się czego obawiać. Wybór w tym przedziale cenowym masz ogromny: Kross, Może TREK X-Caliber z dożywotnią gwarancją na ramę ? Generalnie: ciężki wybór. Ciężko jest również doradzić. Jestem pewien, że każdy z użytkowników forum może Ci sypnąć z rękawa na poczekaniu mnóstwo propozycji w tym przedziale cenowym.
paul997 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 500-tka za 3000 zł to dobra cena. Ja bym brał.
Krystian3107 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 2) Merida Big Seven 500. Koszt +- 3 tysiące link: BIG.SEVEN 500 - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Ja kupiłem 2 tygodnie temu Meride 27.5 md40 2014r. Rower bajka koła są idealne na asfalt i w ciężki teren, jeździłem na kołach do tej pory na 26 i już do nich nie wrócę a też często jeździłem na 29 ale te koła nadają się jedynie na asfalt moim zdaniem. Jako z roweru Merida jestem zadowolony oprócz hamulców. Najlepszy moim zdanie jest nr.2. 27.5 mają tylko jednego minusa nie ma dużego wyboru opon.
paul997 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 "27.5 mają tylko jednego minusa nie ma dużego wyboru opon." Proszę Cię, to jakaś plotka. Wszystko, co oglądałem wystepuje w 27.5: Rocket Rony, Racing Ralphy, Ikony, Crossmarki itd.
Smiechu2013 Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 jeździłem na kołach do tej pory na 26 i już do nich nie wrócę a też często jeździłem na 29 ale te koła nadają się jedynie na asfalt moim zdaniem. Tego nie wiedziałem :-) Kolego @@Krystian3107, pamiętaj - milczenie jest złotem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.