ana262 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Czesc. Jestem na etapie kupna roweru. Szukam czegos do jazdy glownie po asfalcie ale zeby nadawal sie na dłuzsze kilkutygodniowe wycieczki (tez w gorskich warunkach). Na co powinnam wzrocic najwieksza uwagę ? Zaciekawily mnie modele od Surly- ogre i troll z firmy Specialized amira sport i salsa fargo. A moze scott albo trek ? Czy ma ktos z was doswiadczenia z tymi markami? Interesuje mnie rower do 6-7 tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Przyjrzyj się temu Specowi jeszcze kilka razy, bo coś mi nie bardzo pasuje do pozostałych propozycji Jeśli ma być jazda typu asfalt+lekki teren (nie chodzi mi o wzniesienia, tylko o wertepy) okraszona gotowością wyprawową, to wybrałbym zestaw stal+koła 29"/700c+mocowania na bagażniki, bidony etc. Czyli taki ogre. Nie wiem tylko (kurcze, jak to ująć żeby nie podpaść ) z Twoimi wymiarami - w takim sensie, że dla niskich osób rowery na kołach 29" niekoniecznie są wskazane. Wtedy troll przychodzi z pomocą Poczekaj aż koledzy stallovcy zwęszą temat, wtedy posypie się więcej propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ana262 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 mam 167 cm wzrostu. czyli 29 czy 26 ? a moze 27.5'' ? Właśnie chodzi mi o tę ramę, czytałam że stalowe chromo są najlepsze, w sensie najbardziej wytrzymałe i minimalizują drgania. To czemu Trek i Specialized robia tylko karbonowe ramy ? Czy s-works czy liteville jest najlepszym producentem ? Czytałąm duzo o Ogre i wydaje sie byc idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 spec robi w stali http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/road/awol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 hem... hem... hem... 167cm i ładować się w Wielkąkiszkę? Każdemu w/g potrzeb, ale jak dla mnie nie warto się gimanstykować, jak Bozia poskąpiła wzrostu... Ciekawe wypowiedzi, takie trochę budzące podejrzenia... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.