ana262 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Czesc. Jestem na etapie kupna roweru. Szukam czegos do jazdy glownie po asfalcie ale zeby nadawal sie na dłuzsze kilkutygodniowe wycieczki (tez w gorskich warunkach). Na co powinnam wzrocic najwieksza uwagę ? Zaciekawily mnie modele od Surly- ogre i troll z firmy Specialized amira sport i salsa fargo. A moze scott albo trek ? Czy ma ktos z was doswiadczenia z tymi markami? Interesuje mnie rower do 6-7 tys
akkwlsk Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Przyjrzyj się temu Specowi jeszcze kilka razy, bo coś mi nie bardzo pasuje do pozostałych propozycji Jeśli ma być jazda typu asfalt+lekki teren (nie chodzi mi o wzniesienia, tylko o wertepy) okraszona gotowością wyprawową, to wybrałbym zestaw stal+koła 29"/700c+mocowania na bagażniki, bidony etc. Czyli taki ogre. Nie wiem tylko (kurcze, jak to ująć żeby nie podpaść ) z Twoimi wymiarami - w takim sensie, że dla niskich osób rowery na kołach 29" niekoniecznie są wskazane. Wtedy troll przychodzi z pomocą Poczekaj aż koledzy stallovcy zwęszą temat, wtedy posypie się więcej propozycji.
ana262 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Napisano 7 Kwietnia 2015 mam 167 cm wzrostu. czyli 29 czy 26 ? a moze 27.5'' ? Właśnie chodzi mi o tę ramę, czytałam że stalowe chromo są najlepsze, w sensie najbardziej wytrzymałe i minimalizują drgania. To czemu Trek i Specialized robia tylko karbonowe ramy ? Czy s-works czy liteville jest najlepszym producentem ? Czytałąm duzo o Ogre i wydaje sie byc idealny
drezyna Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 spec robi w stali http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/road/awol
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2015 hem... hem... hem... 167cm i ładować się w Wielkąkiszkę? Każdemu w/g potrzeb, ale jak dla mnie nie warto się gimanstykować, jak Bozia poskąpiła wzrostu... Ciekawe wypowiedzi, takie trochę budzące podejrzenia... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.