siimon Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Cześć, Wylicytowałem amorek jak w tytule. Poniżej cytuje opis aukcji, na załączonych zdjęciach do allegro nie dało by się dostrzec uszkodzeń, które są widoczne tylko z bliska. Licytacja Wystawiam na licytacje Amortyzator Manitou Skareb 100 mm TCP Powietrzno-olejowy. Stan B.dobry po wymianie oleju. Bez wycieków i luzów. Pod hamulce tarczowe i klockowe. Za ile zlicytujesz za tyle kupujesz. specyfikacja: Dlugość rury sterowej 24 cm Srednica 1/1.8 cala Skok: 100 mm tel. 609-488-844 Dodano 2015-03-22 13:48Stery NEC nowe do amoraDodano 2015-03-23 13:48Dodatkowe dane jakie znalazłem. Manitou Skareb Elite Długość rury sterowej 24 cm Nabita gwiazdka plus stery z roweru Scott dokładam stery Neca w pudełku nowe. Waga 1400 Opis: skok : 100mm (preset skoku), tłumienie : Fluid Flow, regulacje : odbicia, powietrze, smarowanie : półotwarta kąpiel, uszczelki Evil Genius, medium ściskane : sprężyna/powietrze, podkowa : magnesium RA, golenie : 28.6mm aluminium Dodano 2015-03-23 14:29Golenie nie są wytarte jedynie podkowa ma kilka zadrapań małych Dodano 2015-03-28 14:58Koszt kuriera 20 zł Amortyzator ma niestety zadrapanie na anodzie plus rysy na całej długości dolnych goleni. A paczce nie było też sterów o których pisze sprzedawca. Zastanawiam się czy bezwzględnie odsyłać towar, czy te rysy nie są szczególnie groźne? Jako, ze amor do transportu miał spuszczone powietrze te uszkodzenia nie mogły powstać z winy kuriera. https://drive.google.com/file/d/0BzEzYdPDvCaxeGUwVTcxMVpnY28/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0BzEzYdPDvCaxdnpKODc2eEVEZVk/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Na te pytania nikt Ci nie odpowie. Towar jest niezgodny z opisem. Sprzedawca zrobił Cię po chamsku w....... (tu wpisz odpowiednie słowo). Możesz domagać się finansowej rekompensaty, możesz odesłać a potem naskrobać maila do allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Znalazłem tę aukcję i zdjęcia są tak zrobione, że amortyzator wygląda idealnie (chociaż i tak moim zdaniem za drogo poszedł ). Jak był zapakowany? Może kurierowi paczka spadła na betonowe schody...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 To widelec musiałby być owinięty w worek albo papier, który się podarł. Poza tym sprzedawca nie wysłał sterów, o których "zapomniał" tak jak o rysach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Widelec był dobrze zapakowany a do tego było spuszczone powietrze i spięty trutka tak, że rysa była schowana w goleni. Mój rower już duszo przeszedł więc pod tym względem przestałem być estetą i jakoś mi to nie przeszkadza ale boje się, że zacznie w tym miejscu wciągać bród i szybko się wytrze. Skrobnąłem mejla do sprzedawcy, jak do rana się nie odezwie to go odsyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zwracaj mu ten szrot masz 10dni od zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Na tej rysie będzie ciec, jest to pewne. Jak jest wyraźnie wyczuwalna to dodatkowo rozwali uszczelkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Ja bym nie panikował z tą rysą, jeżeli go sobie zostawisz, to sprawdź czy nie ma ostrych krawędzi, jeżeli są to delikatnie bardzo drobnym papierem je wygładź. Bez przesady, olejem nie będzie pluł na wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zwracaj mu ten szrot masz 10dni od zakupu. Oj chyba nie do konca. Jesli to sklep internetowy,zarestrowana działalnosc to chyba taka mozliwosc masz.Jesli to uzywka i od osoby prywatnej sprzedawca ma prawo odmowić zwrotu,bo ma do tego prawo.Wtey to tylko droga sadowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Z prawną stroną sobie poradzę, kodeks czytać umiem więc nie ma potrzeby, żeby siać tu różne domysły. Proszę tylko o ocenę stanu technicznego. Bo mnie się wydaję, że rysy w tym miejscu dyskwalifikują amortyzator ale może się mylę..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Musisz sam ocenić tę rysę. Jeżeli jest wyraźnie wyczuwalna pod paznokciem to niestety amorek będzie się szybciej zużywał, tudzież wymagał więcej troski. Będzie na ej uszczelce trochę za dużo oleju, co przyciąga piasek... Jeżeli rysa to tylko zmatowienie anody to większych problemów nie będzie... ale nie za te pieniądze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 @@djzatorze, jeżeli znajdziesz taniej amortyzator tej klasy to bardzo chętnie kupię.Sprzedawca Fong1000 jest trochę oderwany od rzeczywistości bo "przecież amortyzator nie jest nowy i stery też dałem". To nic, że tylko bieżnie są nowe a reszta nie dość, że z innego kompletu to zużyta. Oczywiście odsyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czuczmen Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Uuuuuu panie kolego jeśli koleś dorzuci coś gratis i odda zaległe to zostaw. Rysa na goleniu w niczym Ci nie będzie przeszkadzać. I wiem to z autopsji. Rock shock Psylo xc. Złote golenie mają rysy wszędzie i nic się nie dzieje. Ale! Trzeba dbać. Ja bym Dla zasad oddał bo tak się nie robi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Widelec odesłany. stosowny papier podąża tuż za nim. Mam nadzieję, gość szybko odda kasę bo muszę kupić coś innego, z sądami też mi się nie chce bawić ale jak trzeba będzie to trudno.Zastanawiam się czy niezależnie zakładać spór na allegro...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czuczmen Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Towar nie zgodny z opisem. Nasowa się mi słowo oszust. No ale ja to bym pewnie olal temat i wystawił mu negatywa z opisem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Amortyzator odesłany po krótkich przepychankach kasa wróciła. A w tych pieniądzach udało się kupić nowego Drake. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 btw, Przez allegro nic nie załatwisz, szkoda meczyc klawiature. zgłąszasz spór i to sobie tak wisi, az sprzedajacy zmieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi