maciek8791 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 Cena, panie, cena Gdzie znajdziesz 29era na takim osprzęcie (nawet jeśli z v-kami)? A tak masz porządne "prawie jak": groźnie "terenowo" wygląda, "pełne Alivio" i amor z "dużym" skokiem Ja tam tylko napisałem, że się da, bez wnikania w sens takich poczynań Żadna tam "cena,cena", "terenowy wygląd". Bzdury. Nie chodzi o kombinowanie z kasą, albo żeby się cieszyć oszczędnościami, tylko o poprawę właściwości terenowych roweru który posiadam, pieniądze nie mają nic do tego. Poniżej fotka roweru na tych kołach, wniosek taki że dałoby się nawet większe oponki wcisnąć Test zrobię jutro jak przestanie mnie boleć kolano, bo się wyp... na spd wczoraj :-) Coś mi się wydaję że ostatecznie wybiorę jednak cyklocross speed contiego, wracając w pewnym sensie do tego co miałem. Nie ma bata, przy tych oponach jak te SS jazda na asfalcie taka sama to już nie będzie, coś za coś. pozdrawiam - Maciek
copone Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 @maciek8791 możesz wrzucić zdjęcie prostopadłe do tylnego trójkąta z tymi laczkami?Chodzi mi aby uchwycić prześwit w trójkącie.
marco1973 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 w trójkącie u góry i dół też (tam gdzie wózek przerzutki. no i od przodu góra amorka (podkowa). przy okazji - co masz za amorek?
mattbike Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Właśnie zmieniłem z Mountain Kingów Conti 2.4 z Smart Samy 2.1. Różnica w stabilności jest spora. Tak jak w oponach Conti śmigałem po wszystkim tak w Smart Samach nie radzę po kamieniach i korzeniach. Nie wiem jak z błotem (Mountain Kingi jechały po tym "jak po asfalcie":) ). Robię codziennie po 15km na asfalcie a w weekendy i czasem po pracy szutr, jakieś górki i wszystko wygląda ok. Tylko bez szaleństw. Coś za coś.
Ychu Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Mountain Kingów Conti 2.4 Takie szerokie lacze miałeś? To jakie opory po asfalcie miały? Bo moje 2.25 dość ciężko po asfalcie a pod wiar już w ogóle.
mattbike Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 @@Ychu, Mieszkam na terenie górzystym a do pracy miałem trasę "z górki - pod górkę" przez 7 kilometrów po asfalcie. Łatwe i przyjemne to nie było. Między innymi dlatego zmieniłem. Aczkolwiek przyzwyczaiłem się do tej przyczepności. Wielka frajda w terenie ale cóż. Jednak częściej śmigam do pracy po asfalcie
Ychu Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 @mattbikeNo po asfalcie ciężko się na takich jedzie , ale w terenie bajka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.