Skocz do zawartości

[opony] smart samy 2.1 do crossa - ma to sens?

maciek8791

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cena, panie, cena :woot: Gdzie znajdziesz 29era na takim osprzęcie (nawet jeśli z v-kami)? A tak masz porządne "prawie jak": groźnie "terenowo" wygląda, "pełne Alivio" i amor z "dużym" skokiem :D

Ja tam tylko napisałem, że się da, bez wnikania w sens takich poczynań ;)

Żadna tam "cena,cena", "terenowy wygląd". Bzdury. Nie chodzi o kombinowanie z kasą, albo żeby się cieszyć oszczędnościami,  tylko o poprawę właściwości terenowych roweru który posiadam, pieniądze nie mają nic do tego.

Poniżej fotka roweru na tych kołach, wniosek taki że dałoby się nawet większe oponki wcisnąć

post-184758-0-77116100-1428675256_thumb.jpg

Test zrobię jutro jak przestanie mnie boleć kolano, bo się wyp... na spd wczoraj :-)

Coś mi się wydaję że ostatecznie wybiorę jednak cyklocross speed contiego, wracając w pewnym sensie do tego co miałem. 

Nie ma bata, przy tych oponach jak te SS jazda na asfalcie taka sama to już nie będzie, coś za coś.

pozdrawiam - Maciek

Napisano

Właśnie zmieniłem z Mountain Kingów Conti 2.4 z Smart Samy 2.1. Różnica w stabilności jest spora. Tak jak w oponach Conti śmigałem po wszystkim tak w Smart Samach nie radzę po kamieniach i korzeniach. Nie wiem jak z błotem (Mountain Kingi jechały po tym "jak po asfalcie":) ). Robię codziennie po 15km na asfalcie a w weekendy i czasem po pracy szutr, jakieś górki i wszystko wygląda ok. Tylko bez szaleństw. Coś za coś.

Napisano

Mountain Kingów Conti 2.4

Takie szerokie lacze miałeś? To jakie opory po asfalcie miały? Bo moje 2.25 dość ciężko po asfalcie a pod wiar już w ogóle. 

Napisano

@@Ychu,

Mieszkam na terenie górzystym a do pracy miałem trasę "z górki - pod górkę" przez 7 kilometrów po asfalcie. Łatwe i przyjemne to nie było. Między innymi dlatego zmieniłem. Aczkolwiek przyzwyczaiłem się do tej przyczepności. Wielka frajda w terenie ale cóż. Jednak częściej śmigam do pracy po asfalcie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...