Alsew Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Mam tylne kolo z taka piastą http://www.kurbelix.de/Shimano_Technische_Daten_Anleitungen/html/Shimano_Anleitung_FH-RM40-8.html Problem polega na tym, że od czasu do czasu, coś przeskakuje w tylnej piaście. Rozumiem że to problem z bębenkiem... Problem pojawił się jakiś czas temu. Da się coś z tym zrobić? Trochę szkoda mi tego kola bo jest na obręczy Mavica. Z przednim kołem miałem problem to kupiłem nową piastę, zrobilem 'przeszczep organów' i jest ok, czy tu też to pomoże? Czy wymiana bębenka powinien zalatwić temat?
chudeusz09 Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Może napęd zużyty i łańcuch przeskakuje?
Alsew Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Może napęd zużyty i łańcuch przeskakuje? Podobnie myślałem, bo miałem porządnie wyciągnięty łańcuch i już trochę 'zjedzoną' kasetę. Jakieś 500 km temu wymieniłem kasetę i łańcuch, a przeskakiwanie pozostało... napęd jest na pewno ok... To przeskakiwanie powtarza się co jakieś 15-20 km i występuje najczęściej w momencie spotkania roweru z jakąś koleiną , ale nie zawsze.
Hetman Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Rozebrać i zobaczyć, coś powinno się "dać" zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.