Skocz do zawartości

[Rower] do 1300 złotych

posko22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, poszukuję roweru górskiego dla siebie, gdyż mój stary jest już niezdatny do dalszej jazdy. Jeżdżę po wszystkim po czym można ;)

w rowerze chciałbym mieć markowe dobre opony, dwa ładne odcienie (czarny,czerwony,zielony,granatowy) przerzutki shimano.

Proszę was o pomoc w wyborze dla mnie roweru

PS. mam jak coś 165cm wzrostu

Napisano

Dołóż 200zł i pomyśl nad Kands 1500 energy lub Rockrider.Może znajdziesz wyprzedaż to się zmieścisz w kwocie którą podałeś.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Poszukaj coś z tych firm co podałem wyżej dobry stosunek ceny do jakości.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

zastanawiam się nad kands 1300 lub ewentualnie bym dozbierał i kupił kands 1500 ale nie jestem pewien. Jak ty uważasz?

Napisano

Kands 1500 energy.To jest dobry wybór.Jak masz możliwość jeszcze obejrzeć Rockridera 520 to też jest godny uwagi.

lekki-rower.blogspot.com

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam jeszcze raz. Budżet spokojnie będzie 1550 złotych :) I teraz mam dylemat ponieważ zastanawiam się oprócz rowerów Kands energy jeszcze ofertą rowerów firm Romet oraz Kross.

Napisano

Z tego co ostatnio patrzyłem to Kands  i Rockrider 520 jest najlepszym wyborem.

Romet i Kross gorszy osprzęt i podzespoły.

Ale ja w moim przypadku stawiam też na ramę. Bo osprzęt i podzespoły zawsze z czasem można wymienić.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Bo osprzęt i podzespoły zawsze z czasem można wymienić.

Oczywiście, że można tylko pytanie: po co? Wymiana podzespołów jeżeli jeszcze jakoś działają(jeszcze się nie zużyły) to ładowanie się w dodatkowe koszta... Jeżeli ktoś ma 1300-1500 zł na rower to szczerze mówiąc wątpię w to aby w przeciągu roku czy dwóch od kupna chciał z własnej woli dokładać do roweru.

Napisano

Podałem tylko przykład dla kolegi aby miał rozeznanie w tym co robi.

A czytając moje posty to chyba raczej doradzam coś innego.

Nie sztuka jest wyrwać zdanie z kontekstu i je cytować.

Napisałem wcześniej , że stawiam na Kands i Rockridera dobry stosunek ceny do osprzętu jaki jest zaproponowany w tych rowerach.

Niezmysl ty nie rozumiesz "z czasem" a to oznacza nie ważne za ile rower kupisz napęd sie zużywa i jak się nie nadaje to musi być wymieniony.Może to nastąpić za dwa lata a może za pięć.Nikt nie każe kupującemu  wymienić dobrze działający napęd czy nieuszkodzone komponenty na lepszy czy nowy.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

@@kidot, masz rację trochę wyrwalem to z kontekstu. Chciałem tylko podkreślić, że kolega powinien się dobrze zastanowić czy będzie w stanie dokładać w części(a mimo wszystko jest to nie mały wydatek) czy może kupić coś na gorszej(mniej markowej) ramie z lepszymi częściami.

Przykłady i uwagi były trafne - popieram :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...