posko22 Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, poszukuję roweru górskiego dla siebie, gdyż mój stary jest już niezdatny do dalszej jazdy. Jeżdżę po wszystkim po czym można w rowerze chciałbym mieć markowe dobre opony, dwa ładne odcienie (czarny,czerwony,zielony,granatowy) przerzutki shimano. Proszę was o pomoc w wyborze dla mnie roweru PS. mam jak coś 165cm wzrostu
kidot Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Dołóż 200zł i pomyśl nad Kands 1500 energy lub Rockrider.Może znajdziesz wyprzedaż to się zmieścisz w kwocie którą podałeś. lekki-rower.blogspot.com
posko22 Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 no właśnie ciężko powiedzieć bo już więcej nie zarobię kasy
kidot Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Poszukaj coś z tych firm co podałem wyżej dobry stosunek ceny do jakości. lekki-rower.blogspot.com
posko22 Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 zastanawiam się nad kands 1300 lub ewentualnie bym dozbierał i kupił kands 1500 ale nie jestem pewien. Jak ty uważasz?
kidot Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Kands 1500 energy.To jest dobry wybór.Jak masz możliwość jeszcze obejrzeć Rockridera 520 to też jest godny uwagi. lekki-rower.blogspot.com
niezmysl Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Kands Energy 1500 rewelacja ale jak nie dozbierasz tych 200 zł to możesz śmiało brać 1300.
posko22 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam jeszcze raz. Budżet spokojnie będzie 1550 złotych I teraz mam dylemat ponieważ zastanawiam się oprócz rowerów Kands energy jeszcze ofertą rowerów firm Romet oraz Kross.
kidot Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Z tego co ostatnio patrzyłem to Kands i Rockrider 520 jest najlepszym wyborem. Romet i Kross gorszy osprzęt i podzespoły. Ale ja w moim przypadku stawiam też na ramę. Bo osprzęt i podzespoły zawsze z czasem można wymienić. lekki-rower.blogspot.com
niezmysl Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Bo osprzęt i podzespoły zawsze z czasem można wymienić. Oczywiście, że można tylko pytanie: po co? Wymiana podzespołów jeżeli jeszcze jakoś działają(jeszcze się nie zużyły) to ładowanie się w dodatkowe koszta... Jeżeli ktoś ma 1300-1500 zł na rower to szczerze mówiąc wątpię w to aby w przeciągu roku czy dwóch od kupna chciał z własnej woli dokładać do roweru.
kidot Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Podałem tylko przykład dla kolegi aby miał rozeznanie w tym co robi. A czytając moje posty to chyba raczej doradzam coś innego. Nie sztuka jest wyrwać zdanie z kontekstu i je cytować. Napisałem wcześniej , że stawiam na Kands i Rockridera dobry stosunek ceny do osprzętu jaki jest zaproponowany w tych rowerach. Niezmysl ty nie rozumiesz "z czasem" a to oznacza nie ważne za ile rower kupisz napęd sie zużywa i jak się nie nadaje to musi być wymieniony.Może to nastąpić za dwa lata a może za pięć.Nikt nie każe kupującemu wymienić dobrze działający napęd czy nieuszkodzone komponenty na lepszy czy nowy. lekki-rower.blogspot.com
niezmysl Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 @@kidot, masz rację trochę wyrwalem to z kontekstu. Chciałem tylko podkreślić, że kolega powinien się dobrze zastanowić czy będzie w stanie dokładać w części(a mimo wszystko jest to nie mały wydatek) czy może kupić coś na gorszej(mniej markowej) ramie z lepszymi częściami. Przykłady i uwagi były trafne - popieram
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.