pawelszal Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam. Jestem w trakcie budowy roweru do xc.Do tej pory jeździłem seryjnym kellysem scarpe. Potrzebuje pomocy w wyborze amortyzatora do ramy accent peak 26'.budżet jakim dysponuje to 1000zł. Z góry dziękuję za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Pod jaką sterówkę jest ta rama. Już taper czy stary standard 1 1/8"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelszal Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Już taper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Do naprawdę konkretnej jazdy jest na Alledrogo Reba taper na osi 9mm i do tego Dual Air za 1K http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-26-nowy-i5223247660.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisz do użytkownika djzatorze. Ma rebe dual air za jakieś 700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelszal Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 W temacie amortyzatorów jestem kompletnie zielony. Czy ta reba rl dual air to jest naprawdę konkretna propozycja. Oczywiście w tych pieniądzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Tak.Napisz do tej osoby: http://www.forumrowerowe.org/user/171993-djzatorze/Ma na sprzedaż to: http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-2011-dual-air-tapered-super-stan-i5191812010.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 W temacie amortyzatorów jestem kompletnie zielony. Czy ta reba rl dual air to jest naprawdę konkretna propozycja. Oczywiście w tych pieniądzach Absolutnie nie ma lepszej nawet za ten 1K. To starszy i najlepszy wypust Reby. Mogę Ci tylko napisać, że ja osobiście dał bym za Dual Air ze starą sterówką i ponad 1,5K bez mrugnięcia okiem. Upewnij się tylko jak długą rurę sterową potrzebujesz ale 180mm powinno styknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Bralbym od strzalu, nie moge objac swoim prostym umyslem jakim cudem DA z dwoma wentylami bylo trudniejsze do ustawienia od SA z jednym wentylem i kazdorazowym wchodzeniem w komore , aby bawic sie tokenami....to jakis zart jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dokładnie @shotgun ale może my za "prości" jesteśmy. Ja już słyszę opowieści; a ja nie mam żadnego i jest git. Drugi ma dwa a następny 1 i tak zabawa końca nie ma. Mnie to dopiero czeka tak naprawdę w innym RS'e ale już widzę, że Solo Air to powalony temat jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelszal Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 A powiedzcie mi jeszcze czym się różni np. Reba rl od rlt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dla Cibie mało istotna kwestia. Rozchodzi się o ile kojarzę o tłumienie kompresji. RL ma ustawienie fabryczne nie zmienialne a w RLT można ustawić czułość na otwartą całkowicie albo tak samo zamkniętą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.