Skocz do zawartości

[Planowanie Wyjazdu] "trasa jadzia"

MikiCube

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Planuje wyprawę podobną do "trasy jadzi", a że nigdy nie wybrałem się jeszcze w kilkudzienną podróż to mam pare pytań. 1. Jaki proponujecie program do śledzenia trasy? Ja używam obecnie endomondo, lecz nie jestem pewny czy jest możliwość by zapisywać progress dzienny (po zakończeniu trasy jednego dnia), a następnia zapisać trasę ogólną (by powstał napis). 2. Zastanawiałem się nad piciem i posiłkami w czasie trasy, jako że mam zamiar nocować w hotelach nie będę mieć czasu by robić własne posiłki, stąd pytanie, czy całą moją diete dzienną moge oprzeć na wodzie, izotonikach, batonach proteinowych/kofeinowych i potrawie złożonej z owoców/warzyw (raz dziennie)? Prosiłbym o szczere opinie. Jeżeli ktoś ma jakieś inne porady dotyczące dłuższych tras chętnie bym je usłyszał z góry dziękuje!

Witaj.

1. Trek Buddy do zapisania śladu wystarczy, nie trzeba aplikacji typu social media.

2. Nie. Izotonik i batoniki to jest przekąska w ciągu dnia. Owocami i warzywami niby można się najeść, ale nie zastąpi Ci to normalnego ciepłego posiłku. Z taką dietą możesz czuć się wyczerpany i nie wiadomo jak organizm zareaguje.

W warunkach polowych też nie zawsze zjadam ciepły obiad/kolację, z lenistwa bywa i tak. Jednak po zjedzeniu czegoś normalnego człowiek dopiero wraca do życia, dlatego poranne śniadanie i wieczorny ciepły posiłek są kluczem do uniknęcia przemiany we "flaka".

A już obiad zamówiony na gotowca w knajpie regeneruje dwa razy bardziej, bo też podnosi morale  ;)

Dzięki wielkie za odpowiedź! W sieci znalazłem dużo odpowiedników Trek Buddy dla Iphona, orientuje się ktoś może który się wyróżnia? A co do jedzenia, będę musiał się zorientować co powinienem jeść, ta podróż to będzie minimum 1200km, najprościej chyba ryż/makaron i kurczak. Niestety budżet mam ograniczony, więc czasem będę musiał pocieszyć się batonem.

Może sam na własnej skórze musisz się przekonać, że zestaw woda + baton nie nadaje się na wielodniowe jeżdżenie na rowerze.

Na taką "dietę" to sobie możesz pozwolić na jednodniowej wycieczce.

Pojedziesz, sprawdzisz, wyciągniesz wnioski...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...