Skocz do zawartości

[cross] Kands maestro 2014 czy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jakis czas temu mialem kupowac maestro z tamtego roku , odlozylem potrzebne pieniazki a teraz wyszedl nowy maestro. Pierwsze pytanie brzmi czy warto dolozyc i kupic nowego z tego roku czy nie roznia sie az na tyle zeby doplacac prawie 300pln?? czekam na jakąś pomoc bo w sumie nie wiem co robic nie znam sie na tym kompletnie. Druga sprawa to rozmiar ramy poczytalem tez troche ale itak wole sie upewnic. wzrost 183.5  waga 100 dlugosc nogi do jajek 82/83

http://allegro.pl/2014-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-21graf-i5225928375.html

http://allegro.pl/dlugo-oczekiwany-pogromca-szosy-kands-maestro-2015-i5208039065.html

Napisano

Zmień temat zgodnie z regulaminem. Nie kupisz maestro 2014 w 19" - a taki jest dla Ciebie zalecany rozmiar. 250 zł dołożyć warto do 2015.

Napisano

Panowie, czemu Wy tu 21" polecacie, jak przy tej nodze @@mathi333, będzie na ramie wisiał okrakiem?

Też, sugerowałem 19" ale są przykłady na tym forum, że przy tym wzroście 183,5 cm da radę.
Napisano

@@Shiryu, Siedziałem na trekingowej ramie Transrowerowej. Odnoszę wrażenie, że są ponadwymiarowe w stosunku do innych producentów. Nigdzie nie ma oficjalnej geometrii.

Napisano

Wysokość górnej rury w stosunku do authora, unibike czy bullsa jest na tym samym poziomie ( o ile nawet author czy bulls nie mają jej nawet lekko wyżej) - różnicą jest długość. Są to najdłuższe rowery jakie kiedykolwiek miałem okazję przymierzyć. O ile z unibike'm nie ma tak wielkiej różnicy, to pozostałe dwa wymienione przeze mnie - różnią się już znacznie.

Napisano

Odnoszę wrażenie, że są ponadwymiarowe w stosunku do innych producentów.

Są, zwłaszcza długość. 

Oficjalnej geometrii nigdzie nie ma, a nieoficjalnie wygląda to tak:

Rama 19" 2013

TT: 620

ST: 485

RC: 455

WB: 1145

HT: 130

BB drop: 23 (baaaaardzo w przybliżeniu ;) )

geometria_rama_evado.png

Wszystkie pomiary moje. Jeśli ktoś umie policzyć kąty, to chętnie się dowiem, jakie są ;)

W sumie, jeśli zbierze się trochę danych, może warto by zrobić i osobny temat...

Napisano

Czyli wzrost lapie sie na rame 21'' a noga na 19''? he To powiem wam panowie ze teraz to juz zupelnie zglupialem.Rzeczywiscie maestro 2014 w ramie 19'' juz nie dostane pozostaje dolozyc do maestro 2015 albo wybrac cos z innej marki typu ten spartacus. Nie ukrywam chcialbym tak do okolo 1.5k jeszcze dokupic jakies akcesoria na start o ile to sie uda.

Napisano

pozostaje dolozyc do maestro 2015 albo wybrac cos z innej marki typu ten spartacus
Jak dostaniesz gdzies jeszcze spartacusa 4.0 to możesz go brać różni się przede wszytkim ramą a jest o ponad 100 tańszy.
Napisano

Lepiej mi sie jezdzi bardziej rekreacyjnie. Mam tez w planach zakup regulowanego mostka kierownicy, we wczesniejszym rowerze ktorym jezdzilem taki byl i bardzo mi to przypasowalo wiec w tym tez bym taki chcial.

Napisano
rama 19'' bedzie dobrym rozwiazaniem?

Jak dobrze zmierzyłeś długość nogi to tak ale możesz jeszcze napisać/zadzwonić do sprzedawcy aby zmierzył wysokość górnej rury w okolicach środka ramy w rozmiarze 21" i wtedy będziesz miał pewność. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...