Rowerzystka007 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Szykuję się do kolejnego zakupu i aktualnie szukam damskich spodenek - z wygodną wkładką na trasy ok. 3-5 godz., o długości raczej tak przed kolano, nie prześwitujące, przedział cenowy do 200/300 zł. Póki co po przeglądnięciu ofert sklepów zainteresowałam się Pearl Izumi Quest, Endura Pro Short, Craft, ale nie pamiętam modelu, Altura Women's Progel Shorts, ew.Gore Bike Wear Power 3.0. Może ktoś zna te modele, ma jakieś opinie o firmie? Któraś z użytkowniczek badała ten temat?
Kforum1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Ze swojej strony mogę pochwalić Endurę,jezdzę już kolejny rok i jak dla mnie rewelacja ( w tym roku kupiłem model wyższy z lepszą wkładką)! Nie sądze by ktoś jeżdził na 6-ciu óżnych spodenkach i potrafił powiedzieć które są lepsze. Każdy chwali swoje,przymierz ,podotykaj,sprawdź i kup,takie rzeczy lepiej sprawdzić organoleptycznie
Rowerzystka007 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Tak, zdaję sobie sprawę, że ciężko o kogoś kto przetestował wszystkie modele liczę bardziej na opinie odnośnie poszczególnych firm/wkładek, ponieważ w przypadku damskiej odzieży rowerowej wybór jest dosyć ograniczony jeśli chodzi o wzory/modele/wkładki - niestety często na niekorzyść w porównaniu do asortymentu dla mężczyzn, często w ogóle brak w sklepach stacjonarnych takiego towaru, trudniej też znaleźć opinie w sklepach internetowych, często opisy są niepelne, brak zdjęć wkładki. Nie jestem zawodowym kolarzem, nie muszę mieć najlepszego sprzętu, ale chciałabym zainwestować chociaż w jedne naprawde wygodne spodenki - póki co probuję, zamawiam i mierzę - poza wyżej wskazanymi obecnie mam jeszcze na oku spodenki Northwave z wkładką (coś takiego z wkładką FoxBat Air), ale coraz poważniej myślę o decathlonowych shortach z szelkami i żelową wkładką aerofit 700, bo sprawdzenie wygody szelek mnie kusi, a jest to chyba najtańsza opcja. O ciuchach b'twin czytałam tu na forum sporo dobrych opinii, ale może któraś z rowerzystek je testowała?
petina Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Hej. Niedawno miałam ten sam dylemat. Zdecydowalam sie na Pearl Izumi Symphony krótkie, rodzaj wkładki: Elite 3D Chamois. Przejechałam w nich do tej pory 200km (wycieczki glownie 40-70km) i jestem z nich bardzo zadowolona. Warte sa kazdej wydanej zlotowki.
Rowerzystka007 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 Może kogoś to zainteresuje, jak będzie szukał jakichś informacji o damskich szortach - wybrałam Odlo Flash X, bo: dobrze leżą, są wysokie w pasie, ale nie uciskają, plus gumka z tyłu ma silikon, co zapobiega zsuwaniu się spodenek z tyłka, nieuciskające gumki na udach (a moje nie są tak bardzo bardzo chude...), naprawdę wygodna wkładka, w której nie czuję się jakbym miała poduchę między nogami, ale jej skuteczność sprawdzę dopiero po zrobieniu tras np. 100 km, jak to baba, patrzę też na design, wyglądają fajnie i plus duży - spodenki są teraz mega przecenione na Zalando https://www.zalando.pl/odlo-flash-x-rajstopy-czarny-od141e002-q11.html co do zasady noszę rozmiar 36/S - tutaj brałam 34/36 i jest świetnie. P.S. przetestowałam te bibsy damskie z Decathlonu i niestety są nie dla mnie - przy moim wzroście 1,57 m szelki były jednak przydługie, przez co krok miałam za nisko, co przy tym, że wkładka mi się nie mieściła między nogami (jest spora), wyglądało po prostu komicznie i było zwyczajnie niewygodne.
Squ Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzięki za opinię na temat Odlo Noszę 38/40 więc chyba i taki sam rozmiar spodenek wezmę.A co do innych modeli to mam najniższe Pearl Izumi Quest http://www.mikesport.pl/pearl-izumi-quest-11211207-027-damskie-spodenki-rowerowe.html i mimo, że wkładka nie robi wrażenia to są bardzo wygodne. Materiał całkiem ok, rozmiarowo niedokońca mi pasują, bo są luźnawe w pasie, ale to szczegół. Myślę, że wyższe modele też są warte polecenia. Co do wkładki to troszkę wygodniej mi się na niej jeździ niż w Craft'cie http://www.mikesport.pl/craft-performance-bike-tour-shorts-damskie-spodenki-rowerowe-1901269-9985.html ale te z kolei super leżą i są lepszej jakości.Ja to z kolei mam większy problem ze znalezieniem idealnej koszulki
Rowerzystka007 Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Napisano 30 Kwietnia 2015 @Squ z koszulek najbardziej póki co przypadła mi do gustu Craft Grand Tour - dobrze dopasowana (też w rękawach - w wielu innych mierzonych przeze mnie koszulkach rękawy były przydługie i luźne), z pełnym zamkiem, oddychająca (specjalne panele siateczkowe pod pachami), fajny wzór (mam czarną z białymi i czerwonymi akcentami), kieszenie z tyłu 3+1 mała na zamek. Cena - od ok. 200 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.