Skocz do zawartości

[8000] uniwersalny MTB FS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zgadza się - z tego co mi mówili sprzedawcy to mogą rower ściągnąć z "magazynu europejskiego", ale tylko po wpłaceniu zaliczki. Natomiast dziś mi na ten tajemniczy magazyn dzwonili i trance 2 tam również nie jest dostępny w rozmiarze xs. Co więcej, weszłam sobie na strone gianka UK oraz Germany i tam też takiej opcji nie ma, więc chyba jednak nie istnieje... Koleś powiedział mi, że z FS gianta w rozmiarze xs jest tylko damski Giant Lust, ale on ma 100 mm skoku więc odpada :/

Rozejrzę się za tymi moondrakerami jeszcze + pojadę w sobotę do 3 stacjonarnych rowerowych i zobaczę co tam mają.

Ważne, że dzięki wam wiem czego mniej więcej mi potrzeba, więc nic tylko szukać do skutku albo w przypadku braku powodzenia pójść na jakiś kompromis. Zobaczymy :) 

Napisano

Mam 158 cm wzrostu. Wg strony gianta ani anthem 27,5 2 ani trance 2 Ltd nie mają ramy xs...

Nie ukrywam, że gianty ze swoimi rabatami i dobrymi opiniami kuszą, ale zdecydowanie nie liczą się z kurduplami na szlaku

Przypadkowo na forum enduro natrafiłem na przypadek dziewczyny o identycznych gabarytach jak Ty. Ma również 158cm wzrostu i tylko ciut więcej waży. Zakupiła dla siebie S-ke Reigna więc już pokażnych gabarytów i zastosowania sprzęt. Jest zadowolona więc czy aby na pewno Trance w rozmiarze S jest za duży?? Może po prostu masz takie odczucie bo raz to będzie pierwszy taki sprzęt a dwa nie byłaś w terenie na czymś takim. Oczywiście jak faktycznie ma być za duży to trzeba szukać czegoś mniejszego.

Napisano

beskid, może być też tak, że kupiła za duży rower...

58,4cm górnej rury to sporo. Moja kobieta (162cm) ma HT o długości 55,5 i dopiero po zmianie mostka z 75 na 60mm jest ok.

Ja wiem, że pomiar TTh ma swoje niuanse i nie zawsze da się porównać według tej wartości, ale byłbym jednak ostrożny polecając tak długi rower osobie mającej 158cm wzrostu. Na pierwszy rzut oka ten Reign mógłby być dobry z 10mm mostkiem rodem z Mondrakerowego Forward Geometry...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...