Galvatron Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie miałem na myśli przymiarki, tylko zakup. Niedostępne u nas Gianty można przymierzać za pomocą w/w symulatora RRS.
flowers Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgadza się - z tego co mi mówili sprzedawcy to mogą rower ściągnąć z "magazynu europejskiego", ale tylko po wpłaceniu zaliczki. Natomiast dziś mi na ten tajemniczy magazyn dzwonili i trance 2 tam również nie jest dostępny w rozmiarze xs. Co więcej, weszłam sobie na strone gianka UK oraz Germany i tam też takiej opcji nie ma, więc chyba jednak nie istnieje... Koleś powiedział mi, że z FS gianta w rozmiarze xs jest tylko damski Giant Lust, ale on ma 100 mm skoku więc odpada :/ Rozejrzę się za tymi moondrakerami jeszcze + pojadę w sobotę do 3 stacjonarnych rowerowych i zobaczę co tam mają. Ważne, że dzięki wam wiem czego mniej więcej mi potrzeba, więc nic tylko szukać do skutku albo w przypadku braku powodzenia pójść na jakiś kompromis. Zobaczymy
marcin_ostrów Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Sprawdź jeszcze outlet Canyona , jakieś XSki pewnie będą
beskid Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Mam 158 cm wzrostu. Wg strony gianta ani anthem 27,5 2 ani trance 2 Ltd nie mają ramy xs... Nie ukrywam, że gianty ze swoimi rabatami i dobrymi opiniami kuszą, ale zdecydowanie nie liczą się z kurduplami na szlaku Przypadkowo na forum enduro natrafiłem na przypadek dziewczyny o identycznych gabarytach jak Ty. Ma również 158cm wzrostu i tylko ciut więcej waży. Zakupiła dla siebie S-ke Reigna więc już pokażnych gabarytów i zastosowania sprzęt. Jest zadowolona więc czy aby na pewno Trance w rozmiarze S jest za duży?? Może po prostu masz takie odczucie bo raz to będzie pierwszy taki sprzęt a dwa nie byłaś w terenie na czymś takim. Oczywiście jak faktycznie ma być za duży to trzeba szukać czegoś mniejszego.
marcinusz Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 beskid, może być też tak, że kupiła za duży rower... 58,4cm górnej rury to sporo. Moja kobieta (162cm) ma HT o długości 55,5 i dopiero po zmianie mostka z 75 na 60mm jest ok. Ja wiem, że pomiar TTh ma swoje niuanse i nie zawsze da się porównać według tej wartości, ale byłbym jednak ostrożny polecając tak długi rower osobie mającej 158cm wzrostu. Na pierwszy rzut oka ten Reign mógłby być dobry z 10mm mostkiem rodem z Mondrakerowego Forward Geometry...
Galvatron Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja bym proponował przymierzyć jak najwięcej maszyn w rozmiarze S/XS, bez względu na skok, i dodatkowo skorzystać z giantowskiego Right Ride System.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.