grenek Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Posiadam zestaw magury hs11. Generalnie hamulce w porządku. Jednak mocno rozpierają tylne widełki. Chciałbym zamontować tylny booster. Problem w tym iż posiadam wersję zaznaczoną na zdięciu czerwoną strzałką. Nigdzie nie znalazłem uchwytu takiego jak zaznaczony zieloną strzałką. Czy można "coś dorobić" aby hamulce funkcjonowały poprawnie. Wesołego Jajka. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez grenek Cytuj
Ychu Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Wydaję mi się że to się zakłada na piwoty od v-ek. Jeśli ich nie masz chyba nie da rady nic zrobić. Wesołego Cytuj
grenek Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Napisano 4 Kwietnia 2015 Na piwoty naklada sie dolny otwór boostera. Natomiast w gorny otwór montuje się uchwyt. Ja mam wersję w której występują łapki zapierające hamulce o widełki. Chciał bym je jakoś zaadeptować pod boostery aby to one przejęły napręzenia. Cytuj
mklos1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Boostery można kupić ale do zwykłych rowerów sie nie jadają ze względu na większy rozstaw piwotów. Ja tak umoczyłem kasę kupując boostery Echo. Cytuj
grenek Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja mam magure zamontowaną oryginalnie. Chcę je po prostu trochę usprawnic i zamontować drugi booster. Z przodu bylo plug and play (zielona strzalka). Z tylu sa troche inne uchwyty (czerwona strzalka). Byc może ktoś to już przetabiał. Cytuj
marco1973 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Nawet nie wiedziałem że są wersje z czerwoną strzałka. Ja mam i przód i tył taki jak ta wersja z zieloną, ale patrząc na rysunek to można cos probowac dorobic. Uważam jednak ze nic nie zastąpi boostera. Poszukaj na necie - widziałem polskie stronki gdzie można było kupić praktycznie każdy podzespoły do magury. Ale najpierw sprawdzić czy rozstaw piwotow jest odpowiedni, bo kolega coś wyżej pisał ze moze być niestandardowy i wtedy boostera nie założysz... Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez marco1973 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi