Foxi Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Będę robił sobie bezdętkowe opony i zastanawiam się jakie wybrać oryginalnie w zestawie są continental x-king ale z racji że słyszałem że continental puszcza mleko chcę je zmienić. Opona na zawody dużo szutrow ale rownież trochę błota i korzenie. Początkowo myślałem o Schwalbe racing Ralph snake skin tl ready czyli ze wzmocnionymi bokami dzisiaj natrafiłem na Vredestin black Panther ale tez myślałem o grax saguaro. Co myślicie o tych oponach? A może coś innego?
biegacz1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Z tej trójki Saguaro zwykłe zwijane łatwo się uszczelniają. No i rozmiar balonu jest całkiem zacny.
Foxi Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Napisano 4 Kwietnia 2015 Jak już bym brał to chyba opony pod tubles nie chce się zastanawiać czy na szybkich zjazdach i zakrętach opona się nie ześlizgnie. A miał ktoś może te Vredestin black Panther? Jestem ich bardzo ciekaw.
biegacz1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Mam na sprzedaż Vredarstina Black Phanter Xtrac. Opona jest naprawdę fajna, tylko problemem jest jej zakładanie na moich obręczach American Classic, na innych podobno wchodzi ciężko, ale nie tak jak u mnie :-) Wymieniłem na oponę, którą da się zdjąć na maratonie, mam takie obręcze, że większość opon wchodzi dość ciężko. Dlatego ją sprzedaje, ma może 200km przebiegu.
Foxi Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Napisano 4 Kwietnia 2015 Kupiłbym ale z oponami mam tak, że nigdy nie brałem i jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego, żeby brać używane więc tylko nowe A możesz opowiedzieć coś o nich więcej? Na jakie opony zmieniasz?
biegacz1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Zmieniłem na Michalin wild racer, które mają mniejszy bieżnik w stosunku do Vredestina, ale oby dwie opony toczą się podobnie. Michalin ma dość szerokie 2.1, więc szerokość podobna do Vredestina 2.25. Używałem jej z przodu, a z tyłu mam Geax Saguaro. Vredestin ładnie się uszczelnia, nie były zauważalne duże spadki ciśnienia, na asfalcie byłem zaskoczony pozytywnie oporami toczenia. Tak naprawdę jeździłem na nich tylko 5 razy, bo potrzebowałem czegoś co na moje obręcze będzie jako tako wchodziło, dodam że Saguaro na tych obręczach też nie wchodzi jakoś mega lekko. Jak coś to chce za nią 70zł, bo mi nie będzie potrzebna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.