panavio Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Chciałbym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Po pierwsze mam piastę ONE Race Ultralight. Po przejechaniu jakiś 500km gdy jechałem na największej koronce i małej tarczy piasta się zacięła, zrobiło się ostre koło. Rozruszałem i działało dalej. Po 1000km zaczęło strzelać, znowu się zacięło, dałem do serwisu. Powiedzieli, że "ząbek" jest za duży i musieli spiłować, a strzelanie to pewnie w suporcie. Suport sprawdzony, przesmarowany-działa. Teraz jak przyspieszam coś strzela. Ja myślę, że to piasta. Jaka jest wasza opinia, co może strzelać? Dodam, że piasta ma luzy na łozyskach (łożyska maszynowe). Druga sprawa, jak w temacie. Jakie piasty będą współpracować z XD Driver Body, jakie polecacie, żeby były jak najtańsze i z Center Lock'iem (opcjonalnie, ale fajnie jakby był CL) pod 28 szprych i 12x142mm.
MokryxD Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 DT 350s albo 240s. Zwykłe lub proste szprychy.
panavio Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Heh, cena zachęcająca. Szczerze mówiąc wolałbym coś ze zwykłym bębenkiem do czego można zamontować później XD.
MokryxD Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 W DT możesz kupić ze zwykłym, a później osobno dokupić bębenek XD. Nie ma z tym problemów.
panavio Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Wiem, ale jednak za drogo. Biorąc pod uwagę cenę napędu 1x11 (o ile Sram GX faktycznie będzie poniżej 2500) na piastę chciałbym wydać max 200 zł.
MokryxD Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Wydaje mi się, że w tej cenie tak się nie da.
dawid Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 za 250zł można kupić novateca 772sb, ma możliwość zamontowania bębenka xd
panavio Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 Czy XD nie podejdzie pod każdą piastę, która ma mechanizm zapadkowy za bębenkiem (wkładany do piasty)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.