Skocz do zawartości

[OPONY] Opony

Consigox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No własnie. Kto powiedział, że na przodzie i tyle musi być ta sama opona? Producenci tak wkładają dla obniżenia kosztów, bo mogą zamawiać opony hurtem dla całej partii rowerów...

Na przód potrzeba innej opony, a na tył innej zgodnie z tym co napisał kolega wyżej. Czasem nawet daje się różne szerokości - na tył delikatnie węższą, a na przód szerszą.

Poza tym symetria jest urodą głupców :teehee:

Napisano

Pamiętaj że w tych 35% terenu Race Kingi będą tańczyć na przodzie. 

Jak już coś uniwersalnego to może Vittoria Mezcal na obie? Z tym ze wtedy raczej lekki teren.

Napisano

Tylko te 35% teren to zazwyczaj takie drogi polne i troszkę trawy. W sezonie byłem może 4 razy w lesie. Miałem SCHAWLBE RAPID ROB tylko szybko się starły przez te miasto :( 

Napisano

RK zetrą sie jeszcze szybciej.

jak chcesz uniwersalne to weź je (w najtańszej wersy zapłacisz 90 zł za komplet) mogę też polecić Schwalbe Rocket Rony.

Napisano

A smart samy są jakoś zbliżone do rapid robów? Posiadam obecnie rapid roby i nie jestem z nich zadowolony z tego powodu że bardzo szybko bieżnik straciły.
Chciałbym opony chociaż na max 3 tysiące kilometrów. W rapid robach zrobiłem 1600 km no i już są do wyrzucenia. 

Na czym można jeździć oprócz na dętkach? Są jakieś wkładki pod oponę, gumy etc? I czy się lepiej sprawdzają niż dętki? 

Napisano

Rapid Roby nie są na asfalt dlatego się wytarły. Samy nie powinny tak szybko znikać...

A jeździć można bez dętek :teehee: Poczytaj o systemach bezdętkowych w rowerach to zobaczysz. Tu na forum kto próbował ten poleci...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...